Prima pagină / Oameni / Societate  /  Maria Levinte: „Femeile sunt motorul tuturor schimbărilor”

Maria Levinte: „Femeile sunt motorul tuturor schimbărilor” imprimare

24.07.2019  

Maria Levinte, membră de partid, alături de celelalte 80 de femei lidere, implicate în cadrul Academiei de Liderism Feminin, reunite la Chișinău, a venit să își sporească și consolideze cunoștințele care vor permite implicarea mai eficientă în procesele decizionale din comunitatea din care face parte.

„La alegerile locale din 20 octombrie intenționez să candidez la funcția de consilieră locală, până acum am mai fost în diferite funcții publice, dar la tineret, am fost președintele Consiliului Raional de Tineret Ialoveni timp de trei ani. Ne confruntăm deseori cu neglijența oamenilor, deoarece nu toți înțeleg cât este de important să se implice în viața socială, în procesul de soluționare a problemelor.”

 

Încurajată de suportul mentorilor din cadrul Academie, Maria Levinte se va implica cu mai multă încredere în sine și în schimbarea pe care o poate face în calitate de consilieră locală:

„Instruirile în cadru acestui program de liderism funt foarte bune, îmi plac foarte mult trainerii, am avut un training cu Ilie Dercaci, despre comunicare și despre cum să ne prezentăm noi ca potențiale candidate în localitățile noastre, niște recomandări foarte bune, niște prezentări de excepție. Cu siguranță vom implementa foarte multe din recomandările pe care mi le-a dat. Femeile sunt foarte puternice deoarece singura lor funcție este de a fi adjunctul bărbatului, mai exact de a fi motorul tuturor schimbărilor și tuturor activităților”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia. 

 

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini Video: Alexei Gurduza

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.