Prima pagină / Oameni / Societate  /  Svetlana Andrieș: „Aș vrea doar să vedem în fața noastră liderii care pot face ceva și care vor să facă ceva, fără a fi pus accent pe genul persoanei”

Svetlana Andrieș: „Aș vrea doar să vedem în fața noastră liderii care pot face ceva și care vor să facă ceva, fără a fi pus accent pe genul persoanei” imprimare

29.07.2019  

Coordonatoarea de Program, UN Women în Republica Moldova, Svetlana Andrieș, prezentă la sesiunea de instruire din 21- 23 iunie 2019 din cadrul Academiei de Lidrism Feminin, a remarcat aspectul practic al acestor ateliere și a încurajat femeile să fie implicate atât atelierele de instruire, cât și în domeniul de activitate ale acestora.

„Sesiunile de instruire se bazează pe aspecte foarte practice, de exemplu, implkicarea într-o campanie electorală, mesaje publice, cum convingem lumea să fie de partea noastră, să avem o poziție clară și argumentată și cum să fim convingătoare. Ne dorim să avem femei bine pregătite din toate punctele de vedere”, afirmă Coordonatoarea de Program, UN Women în Republica Moldova, Svetlana Andrieș.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

„Este un rezultat extraordinar că avem astăzi în Republica Moldova, pentru prima dată în istorie, un guvern echilibrat din punct de vedere al genului, și nu doar atât. Avem și o prim-ministră, lucru care prezintă o mare bucurie pentru agenții de tipul nostru”, a menționat Svetlana Andrieș, Coordonatoarea de Program, UN Women în Republica Moldova, în cadrul atelierului de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

În mesajul său adresat participantelor, Svetlana Andrieș a subliniat importanța de a te dedica în domeniul ales și perseverența care trebuie să însoțească fiecare activitate a doamnelor.

„Eu nu aș vrea să fac diferență între o femeie lideră și un bărbat lider, nici societatea nu aș vrea să o facă. Aș vrea doar să vedem în fața noastră liderii care pot face ceva și care vor să facă ceva, fără a fi pus accent pe genul persoanei. Trebuie să luăm în considerare profesionismul persoanei, disponibilitatea și dorința de a face schimbare acolo unde își dorește”.

Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.