Prima pagină / Oameni / Societate  /  Oxana Barbu a venit la Academia de Liderism Feminin pentru a contribui la o pondere mai mare a femeilor în procesele decizionale

Oxana Barbu a venit la Academia de Liderism Feminin pentru a contribui la o pondere mai mare a femeilor în procesele decizionale imprimare

31.07.2019  

Oxana Barbu, originară din satul Selimet, raionul Cimișlia, a venit, după o perioadă îndelungată de voluntariat în localitatea natală, la Academia de Liderism Feminin pentru a contribui la o pondere mai mare a femeilor în procesele decizionale.

„Până la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” am făcut voluntariat în sat, am ajutat bătrânii, am contribuit la viața satului. Eu sunt o fire artistică, tot timpul meu liber redactez și cărți și mă ocup și de propriile cărți”, povestește beneficiara Academiei de Liderism Feminin, Oxana Barbu.

Recent, Oxana Barbu a participant la atelierul de instruire axat pe implicarea femeilor în procesele decizionale și importanța acestora în dezvoltarea comunității, organizat în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”.

„Am învățat aici multe lucruri utile, multe lucruri pe care de fapt le știam, dar anume aici le-am exersat”, spune Oxana Barbu, autoarea cărții „Naivitate de copil şi dragoste de viaţă”. 

Oxana Barbu intenționează să candideze, în apropiatele alegeri locale, la funcția de consilieră locală.

Iar unul dintre mesajele-cheie pe care Oxana le împărtășește cu alte tinere este acesta: „Nu lăsați mâinile în jos!”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia. 

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.