Prima pagină / Oameni / Societate  /  Cristina Voina, asistentă de proiect: „Ajutăm la orientarea profesională a persoanelor cu dizabilități”

Cristina Voina, asistentă de proiect: „Ajutăm la orientarea profesională a persoanelor cu dizabilități” imprimare

22.08.2019  

Cristina Voina este asistentă de proiect Agenda de Advocacy în raionul Cahul – în sprijinul persoanelor cu dizabilități, în cadrul Asociației Obștești AZI, ale cărei activități sunt susținute de Fundația Est-Europeană. Una dintre principalele atribuții ale Cristinei este să organizeze evenimente și să ajute persoanele cu dizabilități să se integreze în societate.

 

- Cum ai ajuns să lucrezi în cadrul Asociației Obștești AZI?

- Cunosc Asociația Obștească „AZI” de mai mulți ani, datorită faptului că  am activat ca voluntar. După ce am finisat studiile de licență deja m-am angajat ca asistent de proiect.  La noi voluntarii au acestă oportunitate de a se angaja când există un loc vacant. Este și pentru noi mai ușor, datorită faptului că cunoaștem deja domeniul și știm cum se lucrează!

- Care este rolul tău în proiectul Agenda de Advocacy în Raionul Cahul – În Sprijinul Persoanelor cu Dizabilități? 

- Rolul meu în proiectul  „Agenda de Advocacy în Raionul Cahul – În Sprijinul Persoanelor cu Dizabilități” este de a implementa activitățile prevăzute de proiect, de a asigura organizarea evenimentelor desfășurate în cadrul proiectului, de a desfășura diferite activități cu tinerii noștri beneficiari. Acestea sunt câteva din responsabilitățile ca asistent de proiect.

- Tu lucrezi cu un grup de oameni care sunt în anumite situații defavorizați, care sunt acțiunile pe care le întreprindeți pentru ai ajuta? Povestește-ne câteva cazuri de implicare.

- Acțiunile pe care le întreprindem pentru a ajuta persoanele din categoriile defavorizate sunt diverse, evoluând de la o necesitate la alta.  De exemplu, la început ne-am axat pe activități de socializare, comunicare, integrare în mediu. Am continuat cu dezvoltarea deprinderilor de viață, dezvoltarea personală, iar acum lucrăm la orientarea profesională și angajarea în câmpul muncii. O altă latură de activitate este bazată pe implicarea persoanelor cu dizabilități în procesul decizional.

Pot spune ca avem succese în ceea ce facem, dar mereu mai rămâne loc de lucru.

- Care sunt victoriile bifate de când activezi în cadrul Asociației Obștești AZI?

- De scurt timp de când activez în cadrul asociației, pot spune că victoriile de care mă bucur enorm sunt  îndrumarea tinerilor din categoria persoanelor defavorizate (tineri cu dizabilități) de a aplica la proiecte de antreprenoriat și înregistrarea lor pentru a se încadra în câmpul muncii, ceea ce-i va ajuta să-și  realizeze ideile,  de asemenea, vor avea un venit  propriu, nu vor fi dependenți de cineva. 

 

Activități realizate în cadrul proiectului AGENDA DE ADVOCACY ÎN RAIONUL CAHUL – ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI” , realizat de Asociaţia Obştească „AZI”, cu suportul Fundației  Est-Europene, în parteneriat cu Centrul  Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și  Suedia.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.