Prima pagină / Oameni / Societate  /  Asociația „Little people” folosește zâmbetul împotriva cancerului”

Asociația „Little people” folosește zâmbetul împotriva cancerului” imprimare

Iubim viața! Urâm cancerul!

19.04.2013  

Visul mai multor copii de a avea o baghetă magică cu care să alunge durerea și boala a început să prindă contur în ianuarie 2013, atunci când a luat ființă Asociația Obștească Filială din Republica Moldova a organizaţiei „Little People” dedicată în totalitate copiilor și adolescenților bolnavi de cancer.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Asociația „Little People” lucrează în 6 centre oncopediatrice din România, iar începând cu anul acesta voluntarii organizației pot fi întâlniți zilnic în cele două secții de oncopediatrie din Chișinău.

Katie Rizvi fondatorul Asociației Little People, mărturisește: „Suntem copleșiți de deschiderea și primirea călduroasă a pacienților și, mai ales, a colectivului medical care, din prima zi, a încercat să faciliteze și să ne pună la dispoziție tot ceea ce avem nevoie. Fiecare zi în spital e foarte specială”.

 little_people

Oamenii de la „Little People” niște metode aparte de a aduce zâmbetul pe buzele acestor copii, ei transformă terapiile rutinare în adevărate spectacole pentru cei mici astfel cu boala micuților se luptă până și „ Leul Curajos, care de altfel  este personajul principal al programului standardizat.

 little_people

Laura, coordonatorul local al voluntarilor din Republica Moldova, povestește: „Folosim în premieră terapie prin joc cu tematică medicală, prin intermediul căreia realizăm activități prin care micii pacienți primesc informații despre boala lor într-un limbaj adecvat capacității lor de înțelegere, facilitând acceptarea tratamentului oncologic, efectelor secundare ale chimioterapiei, pregătirea pentru radioterapie. Împreună cu ei, transformăm seringile în albinuțe sau pornim în călătoria în corpul uman, învățând despre funcțiile organelor și cum corpul ne poate ajută să luptăm împotriva bolii”.

 little_people

Și-au dorit să ajungă cât mai aproape de publicul din Moldova și au reușit:„ Am rămas surprinși de căldura publicului moldovean în cadrul primei campanii de comunicare realizată de asociație în Republica Moldova cu ocazia Zilei Internaționale de Luptă împotriva Cancerului la Copil. Prin campania  „Donează cuvinte!”, desfășurată pe 15 februarie, publicul din Moldova a transmis mesaje de încurajare copiilor și adolescenților care lupta cu cancerul! ”

 little_people

O premieră este și modalitatea în care asociația selectează și investește în pregătirea fiecărui voluntar. Primii voluntari selectați au participat deja la Întâlnirea Internațională a Studenților Voluntari care desfășoară activități terapeutice în secțiile de oncopediatrie, întâlnire care a avut loc în România, la Sovata, unde au avut parte de traininguri și întâlniri tematice menite să îi pregătească și să le perfecționeze interacțiunile și intervențiile din spital.

 little_people

Deși fiecare zi este o provocare pentru voluntarii de la „Little People”, bucuria de pe fața copiilor îi face să meargă mai departe. În plus asociația e mereu în așteptare și de alți oameni care sunt doritori de a se implica în lucruri frumoase, pentru cei interesați să devină voluntari, Asociația Little People, așteptă cu drag un CV și o scrisoare de motivație, ambele în limba engleză pe adresa de e-mail: laura.gramada@gmail.com.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.