Prima pagină / Oameni / Societate  /  Nicoleta Panţa. O moldoveancă în serviciul copiilor din Asia şi Africa

Nicoleta Panţa. O moldoveancă în serviciul copiilor din Asia şi Africa imprimare

14.06.2013  

Este mai uşor să spună în care ţări din Asia şi Africa nu a fost decât să le menţioneze pe cele în care s-a aflat în misiuni. Şi există momente – multe de altfel – în care acolo spune cu mândrie că este din Republica Moldova. Nicoleta Panţa coordonează o campanie socială pentru „Plan International”, fondată cum 75 de ani şi prezentă în peste 50 de ţări ale lumii.

Votează: 4.4/5 (7 Voturi )

Managerul campaniei „Count Every Child" al organizaţiei „Plan International", moldoveanca Nicoleta Panţa face parte, aşa cum mărturiseşte ea, dintr-o echipă de oameni care încă mai cred că lumea poate fi schimbată în bine.

De 15 luni se află la Londra de unde coordonează iniţiativele sociale ale organizaţiei „Plan International". Şi se află mereu la înălţime. Pentru că aproape mereu este în avion spre diferite regiuni ale Asiei și Africii, unde copiii, ca să trăiască demn, au nevoie mai întâi ca să li se înregistreze naşterea.

Nicoleta Panţa | Plan International

Atunci când a vorbit, la un eveniment internaţional de anvergură, în faţa celor aproape 200 de reprezentanţi ai guvernelor, spune că cele mai dificile momente au fost cele în care a mers spre microfon: „Pentru că atunci se face o linişte cumplită şi toată lumea se focusează asupra ta. Sala este mare, sunt acolo aproximativ 200 de oameni, iar tu eşti atât de mică".  

„Dar în momentul în care ajung la microfon, sunt foarte mult motivată de acei copii pe care îi întâlnesc în Asia sau în Africa şi atunci simt că vorbesc în numele celor 51 de milioane de copii care rămân, în fiecare an, invizibili, rămân în anonimat, pentru că naşterile lor nu sunt înregistrate", povesteşte moldoveanca Nicoleta Panţa.

Nicoleta Panţa a fost şi protagonista emisiunii noastre „Ştiri pozitive" de la Moldova 1, în ediţia din 1 iunie 2013, de Ziua Internaţională a Copilului.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.