Prima pagină / Oameni / Societate  /  Maxim Ghețivu. Profesorul special pentru copiii cu deficiențe de auz

Maxim Ghețivu. Profesorul special pentru copiii cu deficiențe de auz imprimare

20.06.2013  

„Sunt oameni ca toți oamenii, însă vorbesc într-o limbă pe care nu o înțelegi”, povestește Maxim Ghețivu despre primele zile de lucru în calitate de pedagog la Școala pentru copii cu deficiențe de auz din Cahul.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

Maxim a învățat limbajul semnelor de la copiii cu deficiențe de auz cărora le predă la Cahul literatura și informatica. 

„Ei sunt respinși, iar dacă nu, pur și simplu lăsați intr-o parte [...]. Unii părinți îi țin în casă ca pe o vază frumoasă [...]. Puțini sunt cei care se interesează ce gândesc acești copii, ce vor cu adevărat, de ce au nevoie", spune Maxim Ghețivu.

Maxim Ghețivu

Pe parcursul celor cinci ani de când lucrează cu copiii cu deficiențe de auz, le-a studiat caracterul și particularitățile de dezvoltare, chiar dacă puținele cărți despre acest subiect la care a avut acces datează din perioada sovietică.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.