Prima pagină / Oameni / Societate  /  Când pleci, îți iei doar amintirile. Nu și profesia | Video

Când pleci, îți iei doar amintirile. Nu și profesia | Video imprimare

27.09.2013  

Atunci când pleacă în străinătate să muncească, lucrătorii medicali din Moldova îşi pot lua doar amintirile, nu însă întotdeauna şi profesia. Cu acest mesaj Ministerul Sănătăţii şi Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Republica Moldova a lansat astăzi Campania naţională de informare „Cu fiecare lucrător medical acasă, Moldova e mai sănătoasă!”

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Este este trist faptul că mulţi dintre medici şi asistenţi medicali îşi părăsesc profesia, pleacă din sistemul de sănătate şi se duc peste hotare. Spotul video, cu încărcătura sa emoţională, arată, de fapt, tendinţele din ziua de astăzi: când pleci, poţi să iei cu tine doar amintirile, nu şi profesia pe care ai obţinut-o prin ani grei de studii”, a menționat Jarno Habicht, Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, în mesajul său rostit cu ocazia lansării la Chișinău unei campaniei de informare care urmărește şi fortificarea percepţiei POZITIVE a meseriei de lucrător medical.

Imagine: www.medici-in.md

Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din Republica Moldova, a lansat în cadrul Proiectului „Îmbunătăţirea managementului mobilităţii cadrelor medicale din Republica Moldova", sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Campania naţională de informare privind mobilitatea cadrelor medicale „Cu fiecare lucrător medical acasă, Moldova e mai sănătoasă".

Campania naţională de informare include un spot video şi unul audio, produse de Agenția „URMA TA”, ce sunt difuzate gratuit la  posturi TV şi de radio din ţară, plasare de postere şi billboarduri în locurile publice din municipiile Chişinău, Bălţi şi centrele raioanele din republică. Spotul video se bazează pe ideea că atunci când pleacă în străinătate să muncească, lucrătorii medicali îşi pot lua doar amintirile, nu însă întotdeauna şi profesia. Cele câteva scene din spot prezintă imagini din trecutul şi prezentul unui medic şi ale unei asistente medicale din Moldova, plecaţi la munci undeva în Europa.

De asemenea, a fost creată pagina web www.medici-in.md, care este un portal informativ destinat atât lucrătorilor medicali din ţară, dar şi celor plecaţi peste hotare, prin intermediul căreia specialiştii medicali vor putea să se informeze despre schimbările şi reformele din domeniul sănătăţii, oportunităţile de angajare acasă, modalităţile de echivalare a studiilor şi calificărilor medicale în mai multe ţări din Uniunea Europeană şi alte informaţii utile.

Când pleci, îți iei doar amintirile. Nu și profesia.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.