Prima pagină / Oameni / Societate  /  Un post de radio nou la Rezina

Un post de radio nou la Rezina imprimare

15.09.2014   411 

Douăzeci de tineri din raioanele Rezina, Șoldănești și Orhei sunt implicați în activitatea de creare a postului de radio Radio Rezina. Datorită unui proiect susținut de Asociația Obștească locală „Implică-te”, viitorii, tinerii jurnaliști, vor avea posibilitatea de a învăța să realizeze interviuri, reportaje, relatări și chiar emisiuni.

Votează: 5.0/5 (7 Voturi )

Pentru a obține abilități de reporteri, tinerii participă la traininguri de formare, oferite de Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova. Codul deontologic, normele etice și modalitățile de documentare sunt unele dintre subiecte abordate în cadrul instruirilor.

Pentru aplicarea cunoștințelor, tinerii au primit un reportofon cu ajutorul căruia vor realize materiale radio în cadrul emisiunii „Microfonul Juniorului”.

Alexandru Carpovici un tânăr din satul Salcia, Șoldănești spune că: „O dată cu acest proiect, încep și primele mele experiențe în radio. Am obiceiul să spun ce gândesc mai ales în situația în care sunt victima unei nedreptăți. Radioul va fi cea mai bună sursă pentru a fi auzit”.

Președintele AO „Implică-Te”, Tatiana Botezatu a menționat: „Necesitatea acestui proiect vine în urma faptului că raionul Rezina este printre puținele regiuni din țară care niciodată nu a avut un post de radio local. Ne propunem ca prin acest proiect să promovăm valorile și principiile UE, iar cetățenii să aibă acces la un post de radio unde să se discute deschis despre problemele locale”.

Tot în cadrul proiectului, tinerii au posibilitatea de a participa la concursul de eseuri: „Vreau să călătoresc într-o țară europeană”. Echipa de voluntari și tinerii din Rezina, Șoldănești și Orhei sunt încurajați să participe la concurs, iar cei mai buni vor beneficia de trei zile în România la o Școală de Cultură și Afirmare Românească, unde vor cunoaște tinerii jurnaliști de peste Prut.

Andrei Bordian

 

EEF  Ambasada Suediei  Danida   

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu suportul Fundaţiei Est-Europene. În prezent, portalul Stiripozitive.eu este realizat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Portalul www.stiripozitive.eu a fost desemnat „Debutul anului 2012 în mass-media din Moldova” de către Clubul de Presă din Chişinău – Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, la 13 decembrie 2012. 

Stiripozitive.eu a obţinut premiul „VIP Magazin” în anul 2013 la categoria „Mass-media. Presa on-line”.