Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Educarea tinerilor prin lecţiile de solidaritate

Educarea tinerilor prin lecţiile de solidaritate imprimare

29.03.2014  

De la începutul acestei săptămâni, Misiunea Socială „Diaconia” a organizat lecţii de solidaritate în „Colegiul Naţional de Comerţ”, liceul „Dante Alighieri” şi liceul „Natalia Dadiani”.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Elevii au participat la un joc de rol, prin care au reuşit să conştientizeze diferenţa statutului material în societatea noastră, diferenţa dintre a fi un tânăr, un angajat şi un bătrân. Jocul de rol a dezvăluit realitatea amară cu care se confruntă batrânii nevoiţi să cerşească pentru a supravieţui sau să-şi refuze medicamentele necesare pentru sănătate, ca să nu rămână fără apă, căldură sau lumină.  

lectii_de_solidaritate

Uitarea şi indiferenţa societăţii faţă de ei le-au trezit elevilor sentimente de compătimire, înţelegere şi solidaritate. Elevii au fost invitaţi să devină voluntari în sprijinul bătrânilor şi să participe la colecta naţională de produse alimentare care va avea loc pe data de 12 aprilie. Donaţia lor se va transforma în prânzul cald distribuit persoanelor nevoiaşe pe parcursul întreglui an de către cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele”.

lectii_de_solidaritate

Nadejda Florea, coordonator de proiect: ,,Lecţiile de solidaritate sunt importante pentru educarea tinerei generaţii, pentru că astfel tinerii reuşesc să cunoască sentimentul de solidaritate şi iubire pentru aproapele. Prin aceste lecţii, ei învaţă să nu fie indiferenţi faţă de problemele celor din jur, devenind mai receptivi şi dornici de a oferi ajutor celor nevoiaşi.”

lectii_de_solidaritate

Mitropolia Basarabiei prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia” organizează în perioada 24 martie - 22 aprilie campania de Paşti „Masa Bucuriei”. Proiectul este realizat pentru al cincilea an consecutiv şi are drept scop asigurarea alimentaţiei persoanelor nevoiaşe. 

lectii_de_solidaritate

Persoană de contact:

Maria Gribiniuc, asistent PR&Fundraising

Tel.: 068438799

      022-46-32-28

      022-46-32-34

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.