Prima pagină / Oameni / Cultură  /  O viață printre costume: Irina Press

O viață printre costume: Irina Press imprimare

Lucrurile și oamenii care o inspiră pe o pictoriță de costume

15.03.2012  

Irina Press este pictor de costume și crede că atunci când treci prin dificultăți trebuie să găsești un om căruia îi este și mai rău. „Îl ajuți și îndată ți se face mai bine”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Cunoaște stilurile, epocile, detaliile de costume din toate stilurile, din toate țările și din toate epocile. Irina Press le știe pe toate din cărțile de artă și, mai nou, de pe internet. Și, recunoaște, are talent. Toate împreună o ajută să fie inspirată atunci când creează.

„Dacă nu eram pictoriță, poate că deveneam actriță. Și apoi, pentru că îmi plac animalele, poate că aș fi fost medic-veterinar. Din fericire însă sunt pictor de costume", mărturisește Irina Press.

Cum și-a ales profesia? „În tinerețe, atunci când toate fetele de vârsta mea erau la întâlniri, eu mergeam, în singurătate, la concerte de muzică de orgă".

„Atunci când trec prin dificultăți, nu împărtășesc asta nimănui. Există oameni care își povestesc greutățile prin care trec și astfel le e mai ușor pe suflet. Eu însă am impresia că dacă voi vorbi despre probleme, îi voi molipsi pe cei din jur, voi înmulți rău. De aceea prefer să depășesc singură asemenea momente. Se zice că ceea ce nu ne răpune, ne face mai puternici", aceasta este abordarea vieții pe care o are pictorul de costume Irina Press.   

„Atunci când treci prin dificultăți trebuie să găsești un om căruia îi este și mai rău. Îl ajuți și îndată ți se face mai bine".

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.