Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Natalie Gheorghiţă – talent basarabean pe plaiurile Angliei

Natalie Gheorghiţă – talent basarabean pe plaiurile Angliei imprimare

04.09.2014  

Natalie Gheorghiţă este o tânără pasionată de muzică şi artă teatrală. A încercat să practice diverse activităţi, dar într-un final, a ales muzica și muzica a ales-o pe ea.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„Cânt de cănd mă ţin minte. La 7 ani deja învăţam singură cântece în engleză, iar profesoara de vocal rămânea absolut uimită de performanţele pe care le atingeam”, ne spune Natalie.

În timp ce prietenii ei se distrau, Natalie muncea pentru a-şi crea un viitor stălucit. Într-un moment a realizat că are nevoie de o schimbare, Anglia în acel moment a fost oportunitatea perfectă de a începe o viaţă nouă. După multe cercetări şi analize, tânăra a ales una dintre cele mai bune şcoli de teatru muzical, Tring Park School for the Performing Arts

„Când am sosit aici, mă simţeam foarte straniu. Probabil acest fapt se datorează şi cauzei că sunt unica elevă străină din această şcoală. Toţi colegii se comportau foarte diferit. Mi-a luat ceva timp până m-am adaptat, dar am reuşit să găsesc şi colegi buni. Comparativ cu Moldova, oamenii din Anglia sunt mult mai distanţaţi, de parcă ar fi o competiţie continuă între ei. În liceu cel puţin, simţi că mereu lupţi pentru ceva. Tinzi să fii mai bun, dar uneori singur nu realizezi pentru ce faci toate astea”, ne povesteşte Natalie.

Natalie Gheorghita

Traiul într-o altă ţară poate schimba pe oricine. Treptat ți se modifică limbajul, manierele, ba chiar şi caracterul. Natalie ne relatează că anume această experienţă a facut-o să devină altcineva. Anglia a ajuta-o să-şi definească personalitatea, să-și stabileasca priorităţile şi valorile.

„Am devenit mult mai independentă de când am plecat. Atunci când eşti pus în fața unei situaţii și trebuie să te descurci singur, nu ai nimic altceva de ales decât sa înfrunţi greutăţile. Această şcoală îmi oferă posibilitatea să fac ceea ce ador cel mai mult – să când, să dansez, să creez. Elevii au foarte multă libertate. Această libertate mă ajută să găsesc inspirație în orice lucru aparent minuscul. Arta e ceva ce mă reprezintă în totalitate. Nu îmi mai pot imagina ce aș face înafară de creație. E predestinația mea, probabil”, ne relatează Natalia Gheorghiță.

Natalie Gheorghita

Tânăra interpretă îşi aminteşte cu drag de ţara sa natală şi așteaptă cu nerăbdare vacanțele pentru a se reîntoarce în Republica Moldova.

„Anul de studiu este foarte bine structurat. Avem câte şase vacanţe, peste fiecare două luni aproximativ. Aceasta mă bucură enorm, deoarce pot veni acasă foarte des. Oricât de mult nu ma-ş fi ataşat de Anglia şi farmecul său, Moldova rămâne  a fi o parte din mine. Uneori mi-e dor de liniştea pe care o aveam acasă. E foarte important ca fiecare om să aibă și timp doar pentru sine. Aceste clipe ne ajută să ne înţelegem mai bine trăirile”, ne mărturiseşte Natalie cu un surâs zglobiu pe faţă.

„Am un sfat pentru cei care tind să plece în altă ţară: aveţi curaj şi nu vă lasaţi bătuţi de primul obstacol. Succesul se obţine prin muncă şi efort”, afirmă tânăra.

Câteva piese interpretate de Natalie Gheorghiță:

Text: Felicia Plămădeală | stagiară Stiripozitive.eu

Natalie Gheorghita Natalie Gheorghita
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.