Prima pagină / Oameni / Cultură  /  (Video) Bucuriile pictorului Timotei Bătrânu cu ocazia expoziţiei sale de la Centru Expozițional „Constantin Brâncuşi”

(Video) Bucuriile pictorului Timotei Bătrânu cu ocazia expoziţiei sale de la Centru Expozițional „Constantin Brâncuşi” imprimare

06.11.2014  

Joi, autorul celei mai înalte icoane din Moldova, pictorul Timotei Bătrânu a salutat publicul la vernisajul unei expoziţii mari la Centru Expozițional „Constantin Brâncuşi”. Aici pictorul a adunat nu doar prieteni, colegi, oameni apropiaţi, dar şi tablourile cele mai reprezentative din cele 7 decenii de viaţă şi creaţie.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

Centru Expozițional „Constantin Brâncuşi” găzduiește în perioada 6 - 23 noiembrie 2014 expoziția artistului plastic Timotei Bătrânu. Cu această ocazie noi l-am întrebat despre bucuriile și ultimile vești bune din viața personală și profesională.

Timotei Bătrânu

„Aș începe o glumă: că sunt un moșneguț aproape amărât, dar care pe altă parte e plin de viață, pentru că pictura mă ține”, a spus zâmbind Timotei Bătrânu.

Timotei Bătrânu

Pictorul ne-a mai povestit și despre activitatea și cariera profesională. „N-am trăit din pictură, n-am făcut avere din pictură, dar am pictat și am dăruit. Niciodată nu am căutat să-mi vină muza, pentru că pictând ea vine. Chiar vara asta m-a ajutat Domnul și am pictat foarte multe tablouri. Și nu numai multe, dar și bune.

Timotei Bătrânu

Chiar acum când am făcut o selecție pentru expoziția asta am văzut că cele mai reușite sunt cele de ultimă oră. Am și din trecut lucrări frumoase, care tot au rămas în sufletul meu. Eu cred că cu anii ce trec este și un rezultat foarte bun acolo, care se așează la temelia profesiei pe care o fac”, a adăugat pictorul.

Timotei Bătrânu

Despre bucurii, Timotei Bătrânu ne-a spus: „Am două fiice, una în Londra și alta la Sibiu și când ele îmi spun că suntem toți sănătoși, asta e cea mai mare bucurie”.

Timotei Bătrânu

Iar spre final a împărtășit cu noi o mulțumire și o invitație. 

„Mulțumesc Domnului că m-a lăsat și am ajuns la vârsta asta frumoasă de 70 de ani. 70 de ani eu cred că în țările străine e un început de viață, că ei după aceasta încep a colinda lumea. Nu știu dacă o să mai pot pleca undeva, dar știu că dacă o să mai fac umbră pe pământ, o să mai pictez și o să mai fac lucrări frumoase.

Timotei Bătrânu

Dacă s-or găsi doritori de pictură să vină la Sala „Constrantin Brâncuși”, o sală extraordinară, unde sunt expuse 150 de lucrări de-ale mele, începând cu joi și terminând cu data de 23 noiembrie. Îi aștept pe toți doritorii”, a exclamat Timotei Bătrânu.

Timotei Bătrânu Timotei Bătrânu Timotei Bătrânu Timotei Bătrânu Timotei Bătrânu Timotei Bătrânu Timotei Bătrânu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.