Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Cărți de vacanță, că vara trece: Rusanda Cojocaru

Cărți de vacanță, că vara trece: Rusanda Cojocaru imprimare

07.08.2015  

Rusanda Cojocaru, autoarea brand-ului „Bookletta”– geanta care arată ce carte citești, a ales pentru lecturile de vară „3 cărți, 3 stiluri diferite care inspiră 3 abordări diferite” și ne-a mărturisit că încă nu este pregătită să se despartă de coperțile colorate și paginile tipărite ale „cărților vii”.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„În vacanța mea am reușit să citesc 3 cărți, 3 stiluri diferite care inspiră 3 abordări diferite. Îmi place să cred că sunt un bookaholic care poate călători în diferite lumi, cât mai diverse, fără tabu”, mărturisește autoarea brand-ului „Bookletta”– geanta care arată ce carte citești, Rusanda Cojocaru.

Rusanda_Cojocaru

„Prima este „Les enfants terribles” de Jean Cocteau. O carte clasică, timeless. E despre adolescenți încâlciți în jocuri de dragoste, ură, incest, gelozie criminală – toate jucate într-o camera cu ușa închisă, în care timpul se oprește și ei nu mai cresc, iar mrejele emoțiilor lor devin tot mai încurcate. Recomand să fie citită în franceză, original.

Următoarea, „Beautiful You” de Chuck Palahniuk este o carte de tip fictiune-thriller, cu note perverse, halucinante. Recomand doar cu pregătire în „ale lui Palahniuk”, în nici un caz pe stomacul gol. Mi-a plăcut mult mai mult „Bântuiții” sau „Fight club”, însă trebuia să gust și ultima sa creație, recent lansată pe piață.

Cea de-a treia este „The Miniaturist” de Jessie Burton. O carte pentru bookaholici gourmet, care vor cărți de poveste în poveste, care caută mister și nuanțe de psihologie umană. M-a fascinat încă din primele pagini, în care mi-am dorit sa fiu Nella, apoi mi-a fost milă pentru ea, apoi am fost atrasă irecuperabil în interiorul casei miniaturale și a misterului Amsterdamului din sec. 17. Recent apărută, o recomand oricărui cititor înrăit.

Rusanda Cojocaru

Următoarea carte nu știu ce va fi, dar îmi doresc să citesc ceva nou din Isabel Allende, pentru că ce am citit până acum m-a marcat”, afirmă Rusanda.

Am întrebat-o pe Rusanda și ce obiceiuri de lectură a constatat în jurul ei, în perioada asta, iar ea nu a ezitat să ne răspundă sincer. Observ că se citește tot mai mult de pe telefon și tablete, însă eu nu sunt încă gata să mă despart de coperțile colorate, care mă reprezintă, chiar și temporar, expuse în Bookletta, și de mirosul de pagini noi... sau de pagini vechi, după gust”, spune Rusanda Cojocaru.

Și voi ce citiți în această vară?

Rusanda Cojocaru Rusanda Cojocaru Rusanda Cojocaru
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.