Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Stela Teatrului Românesc. Doamna Stela Popescu

Stela Teatrului Românesc. Doamna Stela Popescu imprimare

„În 55 de ani de când fac eu teatru, oamenii au fost fericiţi atunci când au venit la spectacolele noastre”

10.07.2012  

În cele cinci decenii şi jumătate de teatru a văzut din scenă în sală atâţia oameni bucuroşi. Ea însăşi mărturiseşte că este fericită, pentru că îi place ceea ce face şi câştigă atâta cât să fie fericită. Actriţa de teatru şi film, Stela Popescu, născută la Bălţi şi afirmată la Bucureşti, crede că sufletul basarabenilor este „fragil şi sensibil” şi că „ne va fi mai bine dacă vom crede în viitor şi vom lupta pentru acest viitor”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Doamna Stela Popescu este una din cele mai iubite actriţe de teatru şi film din România, născută la Bălţi, în Basarabia. „Noi, basarabenii, avem un soi de delicateţe, sensibilitate în plus. Ceva din sufletul nostru este fragil şi sensibil. Şi asta contează, pentru că asta îţi măreşte bunul simţ, iar relaţia cu oamenii devine mai sinceră şi mai cinstită. Aşa cred eu despre basarabeni. Asta pentru că eu sunt basarabeancă!"

„Am avut norocul să fac meseria de actor, care mi s-a potrivit. Când mă întreabă copiii: „Ce meserie să facem, doamnă, să ne fie bine?", le zic: „Să faceţi meseria care vă place, cu condiţia să trăiţi de pe urma ei. Eu am avut norocul să joc teatru, să-mi placă ceea ce fac şi să câştig atâta cât să fiu fericită", spune Stela Popescu.

„În 55 de ani de când fac eu teatru, oamenii au fost fericiţi atunci când au venit la spectacolele noastre, s-au bucurat. Comedia pe care am făcut-o nu era uşoară, facilă şi care se uită a doua zi, ci una care atacă problemele societăţii şi pe care publicul o ţine minte. Şi acum când urc în taxi, taximetriştii cântă unele din cupletele mele de acum 40 de ani. Nici eu nu le mai ştiu aşa de bine cum le ştiu ei. Nu întâmplător sunt printre primii actori pe care îi iubeşte România".

„Să aveţi răbdare, să fiţi sănătoşi. Să dea Dumnezeu să ne fie mai bine. Toţi vrem asta. Dar ne va fi mai bine dacă şi noi vom crede în viitor şi vom lupta pentru acest viitor. Să vă dea Dumnezeu sănătate şi o vară extraordinară!"

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.