Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Află de la Măriuca Chira cum e posibil ca un inginer să scrie o carte despre sensibilitate

Află de la Măriuca Chira cum e posibil ca un inginer să scrie o carte despre sensibilitate imprimare

13.03.2017  

„Noi, indiferent de profesie, suntem oameni. Unii simt mai profund, alții nu”, a precizat Măriuca Chira, tânăra care a absolvit Facultatea de Inginerie și Management în Telecomunicații, UTM - însă sufletu-i este un artist. Recent, a lansat cartea „Ingineria Metaforelor”, ce invocă sensibilitate și povești romantice, plămădite încă din primii ani de facultate, și ce abia acum au ajuns să fie tipărite într-un volum de carte.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Emoțiile pozitive sunt cele care o ajută și o inspiră pe Măriuca Chira. Tot emoțiile au făcut posibilă editarea și lansarea cărții „Ingineria Metaforelor”. 

 - Cum e posibil ca un inginer să scrie o carte, mai ales, axată pe emoții, sensibilitate, metafore?

„Noi, indiferent de profesie, suntem oameni. Unii simt mai profund, alții nu. Chiar dacă am absolvit Facultatea de Inginerie și Management în Telecomunicații, sufletul meu e un artist. Și a scris printre rânduri, prin caiete tehnice și formule algebrice.

- De ce „Ingineria Metaforelor”, ce invocă acest titlu?

Ingineria metaforelor, pentru că e povestea unei fete crude, însă în același timp sensibilă și plină de povești romantice.

dfv

- Prin ce crezi că e deosebită cartea ta, de ce merită să fie citită?

Când ochii văd idei, inima scrie dorințe. „Ingineria Metaforelor” nu e nici mai mult, nici mai puțin decât o dorință.

- Cât timp ți-a luat s-o scrii?

Nu am avut un termen în care s-o scriu. A luat naștere din primul an de facultate și și-a desfăcut aripile după cei patru ani de studii.

- Cărui public îi este destinată?

Inițial, credeam că va fi citită doar de femei. Dar, mare mi-a fost surpriza să am feedback-uri mai multe de la bărbați. E o carte pentru cei ce simt mult și trăiesc intens.

erf

Recent, a fost lansarea cărții „Ingineria Metaforelor”. Ce emoții te-au încercat în acele momente?

Da, să știi că am emoții încă. Nu știam că v-or veni atât de mulți, din această cauză am organizat într-un local, relativ mic, însă cu într-o atmosferă degajată, cu dulciuri, șampanie și multe zâmbete. Reacțiile au început chiar după eveniment. Îmi scriau că au citit-o în drum spre casă. Alții au citit-o a doua zi dimineață, la serviciu, alții din vacanță. Sunt fericită și împlinită. Pentru ei am scris.

- Unde poate fi găsită cartea și la ce preț?

Cartea poate fi găsită direct de la mine, Atrium. În fiecare zi de la orele 10:00-19:00. E la preț de 70 lei.

- Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?

Mă concentrez mai mult la serviciu, la proiecte de viitor. Dar, o să mai ofer timp și pasiunii de a scrie.

e

- Ce sfaturi ai avea pentru cei care ar vrea să scrie o carte, însă nu au suficient curaj?

De la a scrie până la o publica, e o întreagă aventură! Eu m-am bucurat de fiecare pas parcurs, și a meritat orice rătăcire! Pentru că destinația o alegem noi! Iar faptul că la destinație sunt oameni care te așteaptă, imboldul e dublu! Pe voi vă așteaptă o sete de cititor”, spune Măriuca Chira pentru Stiripozitive.eu.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Mariuca Chira Mariuca Chira Mariuca Chira Mariuca Chira
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.