Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Originare din Orhei, stabilite în Portugalia: Cătălina și Nicoleta Săndulescu au obținut Premiul Mare și Premiul de Onoare „Infante D. Luís às Artes”

Originare din Orhei, stabilite în Portugalia: Cătălina și Nicoleta Săndulescu au obținut Premiul Mare și Premiul de Onoare „Infante D. Luís às Artes” imprimare

25.09.2017  

Cătălina și Nicoleta Săndulescu, două artiste tinere originare din Orhei și stabilite de câțiva ani în Portugalia, au obținut duminică Premiul Mare și Premiul de Onoare în cadrul faimosului concurs „Infante D. Luís às Artes”, aflat la cea de-a doua ediție.

Premiul Mare al concursului portughez „Infante D. Luís às Artes" a fost acordat Cătălinei Săndulescu la categoria „Sculptură", iar Nicoleta Săndulescu a obținut Premiul de Onoare la categoria „Pictură", iar festivitatea de premiere s-a desfășurat duminică, 24 septembrie 2017, la Edifício do Cais da Vala, Salvaterra de Magos.

Vestea bună despre succesul celor două tinere artiste originare din Moldova ne-a dat-o Stella Verega, care a împărtășit cu noi, în luna mai, și bucuria obținerii de către Nicoleta Săndulescu a Premiului Mare „Regina Isabel de Bragança" pentru pictură.

Sculptura care i-a adus Cătălinei Săndulescu Marele Premiu „Infante D. Luís às Artes" a fost realizată din inele de fier, unite prin sudură și este compusă din două piese - cea mai mare are înălțimea de 1metru și 90 de centimetri, iar cea mai mică - de 86 cm. Până să obțină acest Mare Premiu, Cătălina a obținut un certificat de sudor ca să-și poată executa singură lucrările.

Concursul „Infante D. Luís às Artes" a reunit artiști lusitani și nu doar, cu teme și tehnici de executare libere, iar operele prezentate au fost jurizate de profesori emeriți ai Facultății de Arte Frumoase a Universității din Lisabona, pictori, coordonatorul premiului, reprezentanți ai altor direcții artistice din municipiu etc.

Lucrările cuncursului „Infante D. Luís às Artes" sunt expuse publicului larg în edificiul Cais da Vala, Salvaterra de Magos, până pe 27 noiembrie 2017.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.