Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Alexandru Tataru, cel care aduce zâmbete și veselie în sufletele oamenilor

Alexandru Tataru, cel care aduce zâmbete și veselie în sufletele oamenilor imprimare

19.10.2017  

Alexandru Tataru, cu numele de scenă – iluminAT - este un tânăr carismatic, un fabulist extrem de interesant, enigmatic în talentul său artistic, iar energia și umorul de care a dat dovadă l-au adus în echipa Comedy Zebra Show. Talentele trebuie cunoscute de-aproape și iată de ce vă invit să-l descoperim pe cel care aduce zâmbete și veselie în sufletele oamenilor: Alexandru Tataru.

- Cum s-a născut talentul tău ? 

- Talentul de a scrie fabule umoristice  s-a născut acum doi ani în urmă, iar rețeta de a scrie este una simplă-iau un pix și o foaie, împart gândurile în mai multe direcții și cuvintele se aștern de la sine. De obicei, o fabulă umoristică scrisă în stilul meu, conține între 20 și 40 strofe. Motivația de a scrie în continuare a fost din clipa când prima mea fabulă a fost citită la un post de radio „PoPCornShow”, prezentată de Alex Marcoci și Gabi Marcu, din care s-au alimentat cu o doză de energie și hohote de râs pentru întreaga zi. De atunci, am decis că odată ce creația mea face bine celor din jur, nu trebuie să mă opresc aici. La momentul de față am peste 100 de creații umoristice, închegate cu rime, metafore și comparații hazlii.

- Ai scris peste 100 de fabule. Care a fost cea mai apreciată de către public? 

- Fabula umoristică „Ziua vinului", în care este descrisă situația din centrul capitalei de la festivalul ce poartă aceeași denumire „Ziua vinului”.

- Care este cea mai memorabilă experiență traită?

- Prima apariție pe scenă, când am avut în față un public și un microfon.

Cum s-a format proiectul Comedy Zebra Show?

- Comedy Zebra Show a apărut cu cinci ani în urmă, fundamentul fiind o echipă de băieți care participau la TVC  între universități. Îmbibați cu multă energie umoristică şi dorință arzătoare de a promova umorul au dat viață primului „Comedy” în limba română. În toamna anului 2014, băieții de la Zebra Show au rămas plăcut surprinși de creațiile mele, astfel mi-au făcut un loc călduț în familia lor atât mie cât și „muzei” mele pe care o cheama Snejana .

- Din câți membri e formată echipa Comedy Zebra Show?

- În prezent, echipa noastră este o familie mare cu oameni deosebiți, însă numărul celor ce apar pe scenă este de 15 persoane.

- La capitolul umor, cum alegeți glumele care credeți că sunt bune sau nu?

- Baza umorului nostru desigur este gluma bună.  Glumele sunt selectate după principiul tematic și neapărat pe actualitate. Până în toamna anului trecut, show–ul nostru era stabil o dată în lună într-un club din capitală, de atunci noi am evoluat exact ca „pokemonii” şi am pătruns într-un format nou,pe scenă de teatru cu o doză de  umor revigorant , în care se poate regăsi mulți dintre cei care ne urmăresc. Pe lângă show-ul din scenă, acceptăm propuneri şi participăm la nunți, cumetrii, botezuri, praznicuri şi chiar înmormântări (unde se adună mai mult de 20 de oameni, noi venim cu un program umoristic pe măsură).

- V-a schimbat în vreun fel celebritatea pe care ați obținut-o?

- Celebritatea nu m-a schimbat deoarece nu mă simt celebru. Dacă aş oferi acestui gând să pună stăpânire pe mine, aş privi pe cei din jur de sus în jos, aşa cum o fac de obicei multe „staruri moldovneşti”, prefer să fiu simplu, aşa ca  creionul.

- iluminAT este vesel de zi cu zi la fel ca pe scenă?

Sunt vesel în fiecare zi și marea mea dorință este să ofer și celor din jur multă energie pozitivă, pentru ca am ajuns, din păcate, în zilele în care politica este subiectul care a pus stapânire pe sufletele oamenilor și le menține o stare de nervozitate, ură și agresiune, iar simțul umorului și pozitivismul sunt la pamânt.

Este acesta jobul tău de bază? Îți aduce un venit suficient?

- Lucrez şofer de 5 ani. Maşina este cea care mă întreține, este a doua casă, pentru că aici s-au născut și cele peste 100 de fabule umoristice, care n-au adus nici un venit, dar au făcut sute de oameni să zâmbească și au ridicat în rândul acestora nivelul de umor. Acesta fiind și scopul meu!

Cristina Dogot

Foto: Arhiva personală

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.