Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Arhitectul italian Arnaldo Tranti: „Prietenia, ospitalitatea, implicarea, tradițiile, familia – toate ne-au cucerit imediat în Moldova”

Arhitectul italian Arnaldo Tranti: „Prietenia, ospitalitatea, implicarea, tradițiile, familia – toate ne-au cucerit imediat în Moldova” imprimare

17.07.2018  

La câțiva ani după redeschiderea Castel Mimi, arhitectul italian, Arnaldo Tranti, care a renovat vinăria, a revenit în Moldova și mărturisește într-un interviu că aceasta muncă a fost „o experiență fantastică, din prima zi”.

„Prietenia, ospitalitatea, implicarea, tradițiile, familia", spune arhitectul Arnaldo Tranti, sunt câteva dintre elementele pe care le-a găsit în Moldova și le-a integrat în conceptul renovării. Iar această muncă - sigur că inspirată de vin - a fost recompensată prin includerea vinăriei Castel Mimi printre cele 14 capodopere arhitecturale ale lumii vinului.

„Partea deosebită care ne-a atras foarte mult aici, în Moldova, sunt arhetipurile care derivă din perioada neolitică, transmise, de exemplu, în simbolurile de pe covoare. Toate aceste detalii ne-au inspirat să creăm ceva divers și plin de magie, deci ceva care este legat de istoria și etnia locului de origine”, afirmă Arnaldo Tranti

„De exemplu, toate aceste simboluri întâlnite chiar și pe sticlele de vin, pereți (în forma de x, cruce) reprezintă o legătură: dintre neamuri, persoane, obiceiuri, iar acest detaliu este special și unic în felul său”, menționează arhitectul italian. 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.