Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Victor Ignat şi marea pasiune care a ajuns să fie teatrul

Victor Ignat şi marea pasiune care a ajuns să fie teatrul imprimare

11.10.2018  

La data de 9 octombrie 2018, echipa Știri Pozitive a vizitat Casa de Cultură din Străşeni. Regizorul Victor Ignat a fost cel care ne-a găzduit și ne-a povestit despre activitatea sa în calitate de coordonator şi fondator al „Teatrului pentru copii şi tineret din Strășeni”.

Pe lângă activitatea pedagogică din cadrul orelor de teatru, domnul Ignat este și autorul cărții „Suflet pe portativ”, o mare parte din versurile sale fiind interpretate de actorii teatrului în cadrul spectacolelor.

Piesa „Cocoșul și soarele” este unul dintre cele mai importante și amuzante secvențe din spectacol, și a reușit să aducă zâmbetul pe chipurile fiecărui copil.

„Vulpița cea faimoasă” a făcut ca micii artiști să-și demonstreze talentul și aptitudinile actoricești obținute în cadrul orelor de teatru.

„Dar din dar”, regizată de Victor Ignat, este prezentarea care a uimit spectatorii prin profesionalism și sinceritate. Artiștii mărturisesc că au depus multă muncă și răbdare, astfel încât au reușit să ridice publicul în picioare.

Teatrul pentru copii și tineret din Strășeni a fost inaugurat la 27 martie 2018. Evenimentul a fost patronat de către președintele raionului Strășeni Mihail Popa, cu suportul Consiliului Raional.

Teatrul pentru copii şi tineret din Strășeni este, de fapt, o familie prietenoasă, plină de zâmbete și voie bună.

Victor Ignat este un exemplu relevant al faptului că orice domeniul prinde viață atunci când dorința vine din suflet și este realizat cu dăruire de sine.

 

Text: Cristina Stolearenco, Vlada Popsuico

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.