Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Moldoveanul Radu Ratoi a obținut Premiul întâi la Concursul Internațional de Acordeon din Klingenthal, Germania

Moldoveanul Radu Ratoi a obținut Premiul întâi la Concursul Internațional de Acordeon din Klingenthal, Germania imprimare

17.05.2019  

Acordeonistul Radu Ratoi, tânărul originar din Chișinău, s-a clasat pe locul întâi la Concursul Internațional de Acordeon din Klingenthal, Germania.

Radu Ratoi a ocupat locul de frunte la unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale de acordeon, DER INTERNATIONALE AKKORDEONWETTBEWERB KLINGENTHA, anunță The Royal Danish Academy of Music.

Concursul s-a desfășurat în perioada 6-11 mai în Klingentha, Germania. Acest concurs este unul din cele mai vechi și purtător de tradiție la categoria acordeon clasic, și include participanți din toată lumea. Câștigător concursului va primi posibilitatea de a susține câteva concerte în sezonul care urmează.

La începutul acestui an, Radu Ratoi a ocupat locul întâi la diverse concursuri internațșionale de acordeon din Vilnius (Lituania), Victoria (Canada) și Kaunas (Lituania).

În prezent, Radu Ratoi studiază acordeonul la Academia Regală Daneză de Muzică, iar anul trecut a câștigat Cupa Mondială la Acordeon 2018.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.