Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Biblioteca Națională în era noilor tehnologii

Biblioteca Națională în era noilor tehnologii imprimare

Directorul Bibliotecii Naționale a Moldovei, Alexe Rău. Proză de anticipație

27.02.2012  

Un om bun directorul Alexe Rău. Bun de povestit cum se înscrie Biblioteca Națională în contextul noilor tehnologii.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Directorul Bibliotecii Naționale a Moldovei, Alexe Rău, abordează filozofic - cum îi stă bine unui doctor în filozofie - schimbările de generații și de suporturi pe care s-au produs cărțile de-a lungul secolelor. Și spune că aici este necesar și „un simț al umorului, așa ca la Heraclid și ca la Victor Teleucă".

Alexe Rău este optimist atunci când anticipează viitorul cărții: „Atâta timp cât va exista scrisul, va exista și cartea". Și asta chiar dacă, pentru Biblioteca Națională, este vorba acum „mai curând de supraviețuire decât de dezvoltare".

„Biblioteca este memoria scrisă și imprimată a unei țări", astfel directorul oferă definiția bibliotecii, într-o formulă exactă și valabilă pentru toate timpurile.

Interesant cum vor arăta cărțile viitorului, după ce se va încheia era cărților în format digital? 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.