Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Pianista Ecaterina Baranov ne vorbește despre muzica clasică basarabeană și dorul de acasă

Pianista Ecaterina Baranov ne vorbește despre muzica clasică basarabeană și dorul de acasă imprimare

24.10.2019  

Ecaterina Baranov este o pianistă recunoscută în Republica Moldova, cât și peste hotarele ei. De ceva timp este stabilită în Franța, acolo unde își desfășoară activitatea. În contextul celei de a treia ediție a Festivalului Arc Muzical-Istoric, care se desfășoară la Chișinău în perioada 22-26 octombrie, am vorbit cu Ecaterina Baranov despre importanța muzicii basarabene, cum este primită aceasta de către publicul străin, cât și despre dorul de acasă.

Festivalul Arc Muzical-Istoric și Turneul rural Lelița Franța joacă sârba moldovenească sunt două dintre proiectele Ecaterinei Baranov care o aduc acasă și vizează muzica clasică basarabeană.

Noi  ne revedem acasă, dar suntem nevoiți să trăim acolo unde ne putem realiza profesional, dar Moldova rămâne să fie casa noastră, cea care ne-a format și este parte din noi.

Muzica noastră este primită diferit de către fiecare, însă impactul a fost de fiecare dată colosal. Am făcut multe concerte în Franța, Ungaria, acum vom duce muzica clasică basarabeană în Portugalia, în noiembrie vom avea două concerte, unul cu orchestra simfonică și altul muzică de cameră. De fiecare dată publicul a primit cu enorm entuziasm și impactul a fost colosal, cu adevărat au rămas uimiți și impresionați. Ei au trăit ceea ce am oferit noi spre ascultare, ne povestește Ecaterina Baranov.

Concertele din cadrul Festivalului Arc Muzical-Istoric continuă, astfel pe 26 octombrie, începând cu ora 18:00, la Sala cu Orgă, veți putea fi parte a unui concert susținut de Brigitte Staernes, vioară (Norvegia), Helene Dautry, violoncel Franța și Ecaterina Baranov, pian (Moldova).

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.