Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Petru Cucu, maestrul pielii

Petru Cucu, maestrul pielii imprimare

23.05.2013  

Petru Cucu a învățat tot ce știe de la tatăl lui, iar uneori regretă că nu a prins mai multe, pentru că, știe el, meseria se fură, nu se învață, iar cu „pielea trebuie să simți cum să te comporți”.

Votează: 4.5/5 (4 Voturi )

„Am luat odată o bucată de piele și niște butoane de la tata, special pentru piciorușele de geantă”, povesteşte Petru Cucu. „Îmi plăcea muzica rock și mi-am făcut din toate butoanele o brățară. Tata nu a fost mulțumit că le-am consumat pe toate, dar aceea a fost prima mea lucrare în piele făcută de unul singur”.

petru_cucu

„Aș dori să transmit un mesaj tinerilor din țara noastră care își doresc să devină designeri, modelieri. Vreau să le spun să facă mai multe experimente, să înceapă, să muncească, pentru că eu am venit din muncă practică spre teorie și  doar acumulând experiență, am atins rezultate frumoase”.

petru_cucu

„Cred că aș mai trăi o viață să mai lucrez cu pielea, nu cred că mă văd în alt domeniu. Îmi place foarte mult acest material și continui meseria pe care a avut-o tatăl și bunica mea”, a mai spus Petru Cucu.

petru_cucu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.