Prima pagină / Oameni / Cultură  /  (Video, foto) Conferinţă de presă de prezentare a spectacolului SEVEN

(Video, foto) Conferinţă de presă de prezentare a spectacolului SEVEN imprimare

27.11.2013  

O conferinţă de presă, ocazionată de premiera spectacolului SEVEN ce va fi jucat în această seară la Chişinău, a fost găduită dimineaţă de Fundaţia Est-Europeană, avându-i ca vorbitori-cheie pe Preşedintele Fundaţiei, Sorin Mereacre, Ambasadoarea Suediei, Ingrid Tersman, şi regizorul suedez Jonas Jarl.    

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

În ziua premierei spectacolului SEVEN - un spectacol-documentar despre destinele a şapte femei curajoase din lume - Fundaţia Est-Europeană a prezentat într-o conferinţă de presă mesajele-cheie ale acestui eveniment inedit pentru Moldova.  

La conferință au participat: E.S. Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova; Jonas Jarl, regizor din Suedia; Sorin Mereacre, Președintele Fundației Est-Europene; Elena Robu-Popa (actriță SEVEN), jurnalistă, moderatoare a noului produs video lansat de portalul de știri UNIMEDIA; Igor Guzun (actor SEVEN), Director al agenţiei de comunicare „URMA ta" | www.stiripozitive.eu. 

Rolurile şi interpreţii

ROLURILE: FARIDA AZIZI, AFGANISTAN; INEZ MCCORMACK, IRLANDA DE NORD, 1943-2013; MARINA PISKLAKOVA-PARKER, RUSIA; ANNABELLA DE LEON, GUATEMALA; MUKHTAR MAI, PAKISTAN; MU SOCHUA, CAMBODGIA; şi HAFSAT ABIOLA, NIGERIA.

INTERPREŢII:

În spectacolul de la Chișinău participă în calitate de vorbitori următoarele personalități, jucând rolurilor femeilor din SEVEN:

Svetlana Bodaci, Directoare Resurse Umane a companiei Moldcell, parte a Grupului TeliaSonera, expert în comunicare și trainer.

Alexei Buzu, Director executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, expert în egalitatea de gen și guvernare democratică.

Igor Guzun, Director al agenţiei de comunicare „URMA ta” | www.stiripozitive.eu, autorul unei serii de manuale pentru jurnaliști.

Olga Melniciuc, Coordonatoarea programului de mentorat pentru femei „INSPIR-O”, fondatoare a Academiei ”LeaderSHE – Academia tinerelor femei-lider”.

Alina Radu, Directoarea ziarului săptămânal independent “Ziarul de Gardă”, producător independent de fi lme documentare, trainer în jurnalism.

Elena Robu-Popa, Jurnalistă, moderatoare a noului produs video lansat de portalul de știri UNIMEDIA, fostă moderatoare a emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova1.

Daniela Terzi-Barbăroșie, Fondatoare a Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, expert și trainer în domeniul egalității de gen, psiholog.

Spectacolul SEVEN în Moldova este organizat de Ambasada Suediei la Chișinău și Institutul Suedez în parteneriat cu Fundația Est-Europeană, Academia de Studii Economice a Moldovei și Moldcell.

Regizorul suedez Jonas Jarl şi E.S. Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova,  Președintele Fundației Est-Europene, Sorin Mereacre, regizorul suedez Jonas Jarl şi Ambasadoarea Suediei în Moldova, Ingrid Tersman. Elena Robu-Popa (actriță SEVEN), jurnalistă, moderatoare a noului produs video lansat de portalul de știri UNIMEDIA, intervievată de Radio Moldova. E.S. Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, şi Sorin Mereacre, Președintele Fundației Est-Europene. Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, şi Igor Guzun şi Grigore Bechet | Stiripozitive.eu.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.