Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Lucrurile bune nasc idei frumoase la Bordeaux

Lucrurile bune nasc idei frumoase la Bordeaux imprimare

23.02.2014   Rodica Ninicu | Bordeaux

Evenimentul din 11 ianuarie 2014 de la Bordeaux a dat naștere unei idei de colaborare între Asociațiile „Cercle Moldavie”, „ModCom” și „Pédiatres du monde”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Membrii din Bordeaux ai Asociațiilor „Cercle Moldavie" şi „ModCom"s-au arătat foarte sensibilizați de misiunea pe care o are în Republica Moldova Asociația „Pédiatres du monde" - cea de a ameliora sănătatea copiilor și și-au propus lansarea unui proiect caritativ.

Astfel, pe data de 15 martie 2014 este anunţat primul eveniment din cadrul acestui proiect: este vorba de o serată cultural-caritativă cu scopul acumulării de fonduri pentru copii din Republica Moldova, dar și prezentării mărțișorului publicului.

Sensibilizați de această idee au fost și artiștii plastici Vasile Botnaru (Republica Moldova), Viviane Girard și Charbel Matta (Franța). Lucrările acestora vor fi expuse spre vânzare, în scop caritativ, la serată.

De asemenea, Asociația „ModCom" a creat în exclusivitate pentru acest proiect o serie de tricouri cu un design special destinat cauzei caritabile.

Asociația „Gironde - Roumanie" s-a oferit să modereze un atelier de confecționare a mărțișoarelor: atât pentru copii, cât și pentru toți doritorii.

Câțiva tineri moldoveni și români s-au propus voluntar să iasă în scenă pentru a anima evenimentul, iar primăria localității Canejan a pus la dispoziție sala pentru festivități.

Proiectul este susținut de către Biroul pentru relații cu diaspora, în cadrul concursului de proiecte pentru organizarea sărbătorilor de primăvară 2014.

La eveniment sunt așteptate circa 100 de persoane.

Acest proiect este încă o dată dovada că faptele bune sunt molipsitoare.

Stiripozitive.eu este partener media al acestei acţiuni. 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.