Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Plantam Fapte Bune in România

Plantam Fapte Bune in România imprimare

24.02.2014  

În 2014, „Plantăm fapte bune în România” va împăduri 21 de hectare de teren. Acțiunea va avea loc în 12 județe și va implica peste 3000 de voluntari.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Primăvara aduce cu ea noi acțiuni ale echipei Plantăm fapte bune în România, care și-a propus ca, în 2014, să împădurească 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Intrată în al patrulea an de existență, Plantăm fapte bune în România -inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat- are misiunea să crească și să protejeze pădurile din România. Acțiunile de primăvară vor cuprinde plantări în județele Argeș, Constanța, Iași, Mureș, Prahova și Sălaj. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Pentru a fi cât mai la zi cu situația reală din țară, Plantăm fapte bune în România a lansat o aplicație online unde toți cei care vor să semnaleze tăieri de păduri, o pot face. Aplicația online denumită harta tăierilor de păduriîncurajează  implicarea românilor în  identificarea tăierilor de păduri abuzive, situate pe teritoriul țării noastre.

Și pentru că actiunile se bazează pe voluntariat, din dorința de a face mai ușoară implicarea tuturor doritorilor, echipa Plantăm fapte bune în Româniaa realizat un infografic al activităților planificate în 2014. Cei care doresc să se alăture acțiunilor Plantăm fapte bune în România din 2014, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni) sau în calitate de colegi ai echipei de organizare (selecție individuală, pe bază de CV și interviu). Cei interesați pot primi mai multe informații la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

Despre „Plantăm fapte bune în România:

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 - 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 9633 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 182.200 de copăcei -specii forestiere- pe 55.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.

Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist, cea care a adus şi în ţară a reprezentat prima campanie "Let's Do It, Romania!".

Persoane de contact:

Narcisa Gheorghe, Coordonator comunicare  narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.