Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Moldova e mai aproape de Regina Norvegiei

Moldova e mai aproape de Regina Norvegiei imprimare

21.03.2013  

La 8 martie Esenia C. Steckmest, președinta Asociației moldovenilor din Norvegia, a participat la o activitate a reţelei asociative Networking Breakfast, organizată de către renumita companie Opera Software și proeminenta organizație Leadership Foundation.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Evenimentul s-a desfășurat cu ocazia celor 100 de ani de la obţinerea dreptului la vot de către femeile din Norvegia. 

La festivitatea reţelei asociative Networking Breakfast au participat circa 50 de femei, reprezentante ale diferitelor organizaţii, asociaţii şi companii private din Norvegia.

"Este absolut necesar ca societatea internațională să continue marcarea Zilei de 8 Martie pentru a lua în dezbatere condiţia femeii. Este încă enorm de mare numărul femeilor în lume care nu se bucură de şanse şi oportunităţi egale, de dreptul la vot, nu au acces la studii, la funcții de conducere, deci, sunt private şi de capacitatea de a influența societatea", a remarcat Esenia C. Steckmest.

Networking

La acest tip de evenimente participă femeile de success care încurajează, inspiră și motivează în numele multiplicării realizărilor şi drepturilor obţinute în ultimii 100 de ani. În Norvegia este larg răspândit lucrul în reţea şi colaborarea părţilor interesate într-un anumit domeniu, fie politic, de afaceri etc. Aceste grupuri de lucru permit identificarea problemelor și soluţiilor alternative prin abordări inovative, gândire critică și multă analiză. Dna Steckmest a remarcat: „Lucrul în reţele oferă forţe şi tărie. Acestea sunt lecţiile pe care le însuşim şi pe care ne străduim să le transmitem societăţii noastre moldave, spre edificarea democraţiei în ţara noastră". La întâlnire Esenia C. Steckmest a primit cărţi de vizită care pot servi dezvoltării relaţiilor între Moldova şi Norvegia.

Ministrul Culturii Hadia Tajik

În aceeaşi zi cîștigătoarea premiului Top 10 imigranţi remarcabili din Norvegia a asistat şi la un eveniment festiv, organizat de Ministerul Integrării şi Diversităţii, cu participarea Maiestăţii Sale, Regina Sonja şi a Ministrului Culturii, Hadia Tajik. Esenia este implicată și într-un proiect de promovare şi încurajare a imigranţilor pentru integrarea activă în societatea nouă, în special în viaţa socială.

Biroul pentru Relații cu Diaspora apreciază și susține reprezentanții diasporei care promovează activ imaginea Republicii Moldova peste hotarele ei.

Sursa: http://www.suedia.mfa.md/

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.