Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Promo: Festivalul Cartofului, ediția a II-a, Briceni, 2 noiembrie 2013

Promo: Festivalul Cartofului, ediția a II-a, Briceni, 2 noiembrie 2013 imprimare

30.10.2013  

Festivalul Cartofului a ajuns la ediția a II-a. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie 2013, în orașul Briceni.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Festivalul Cartofului, care promovează cultura cartofului şi calitatea bucatelor tradiționale gătite din cartofi, este organizat, la 2 noiembrie 2013, la Briceni, în parteneriat, de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Consiliul raional Briceni, Federația Națională a Fermierilor din Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

Festivalul Cartofului 2013 

Programul Festivalului include: expoziţii cu vânzare a cartofilor, produselor din cartof, preparatelor de uz fitosanitar, tehnicii agricole şi articolelor meşteşugăreşti; atelier de lucru: „Starea actuală şi perspectivele dezvoltării cartofului"; spectacol muzical şi dans cu participarea formaţiilor artistice din regiune şi ţară cu genericul „Cartoful - a doua pâine"; concursuri; concert cu participarea interpreţilor de muzică populară şi uşoară, horă. Agenda e aici: Agenda_Festivalul_Cartofului_2013.pdf

Cartoful, a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu și porumb, a fost cunoscut de oameni cu 8000 de ani în urmă, fiind cultivat de către comunitățile de vânători și culegătorii din apropierea lacului Titicaca, aflat în zona înaltă a munților Anzi, la frontiera dintre Peru și Bolivia. 

Pagina evenimentului e aici: http://goo.gl/6VS8NQ.

Sursa: Adrnord.md

Festivalul Cartofului 2012. Toamnă. Cultivatorii de cartofi din nordul republicii îşi numără bobocii. Pagina Festivalului Cartofului. Festivalul Cartofului 2012. Festivalul Cartofului 2012. Festivalul Cartofului 2012. Festivalul Cartofului 2012. Festivalul Cartofului 2012. Festivalul Cartofului 2012.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.