Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Liderii în domeniul TIC din Moldova îi îndeamnă pe tineri să-și „programeze viitorul”

Liderii în domeniul TIC din Moldova îi îndeamnă pe tineri să-și „programeze viitorul” imprimare

05.11.2013  

Liderii din domeniul tehnologiei informaţionale şi comunicaţiilor îi îndeamnă pe tinerii din Moldova să-și „programeze viitorul” în cadrul unui eveniment de orientare profesională în domeniul TIC - ICT Career Orientation.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

La 6, 7 și 14 noiembrie 2013 la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Studii Economice a Moldovei se va desfășura cel mai important eveniment de orientare profesională în domeniul TIC - ICT Career Orientation. Evenimentul este organizat de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC,  cu suportul Proiectului USAID CEED II și Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2013.

ICT Career Orientation se adresează tinerilor care studiază specialităţile Tehnologii Informaţionale şi Comunicaţii în cadrul instituțiilor de învățămînt superior și mediu de specialitate şi are drept scop motivarea şi ghidarea acestora spre cunoaşterea şi valorificarea oportunităţilor de creştere profesională în domeniul TIC.

Tinerii vor cunoaște repere utile privind direcţiile de carieră pe care le pot urma, vor afla sugestii referitoare la oportunitățile de dezvoltare pe care le pot accesa, vor stabili contacte valoroase cu colegi, experţi şi manageri din IT.

Agenda evenimentului include sesiuni de orientare în carieră oferite de către companii de top din Moldova, precum Allied Testing, Endava, Pentalog, DAAC System Integrator, Trimetrica, Deeplace, Moldcell, Cedacri International, Red Sky.

Studenții au astfel posibilitatea să discute cu potențialii angajatori și să afle chiar de la ei recomandări utile privind acțiunile pe care trebuie să le întreprindă ca să-și asigure o afirmare rapidă în domeniul IT. În cadrul Târgului Companiilor desfășurat în holul universităților va fi disponibilă informație despre profilul companiilor participante, oportunitățile de stagiere, condițiile de angajare, iar reprezentanții companiilor vor fi prezenți pentru a răspunde la toate întrebările tinerilor.

ICT Career Orientation se va desfășura:

6 noiembrie - Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică (str. Studenţilor 7, bloc III)
7 noiembrie - Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Matematică şi Informatică (str. Alexei Mateevici 60, bloc IV)
14 noiembrie - Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (str. Bănulescu-Bodoni, 59, bloc B).

La deschiderea oficială a evenimentului, anunțată pentru 6 noiembrie, ora 9.30, UTM, bloc III, participă Viceministrul Educației Igor Grosu, Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Vitalie Tarlev, Rectorul UTM Ion Bostan, precum și reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare și sectorului TIC. Agenda evenimentului poate fi vizualizată AICI.

ICT Career Orientation este organizat al patrulea an consecutiv în instituțiile de învățămînt superior din capital de către Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC cu suportul Proiectului USAID CEED II. La ediția desfășurată în 2012 au participat peste 800 de studenți. 

Un subiect Stiripozitive.eu despre ICT Career Orientation 2012, din noiembrie anul trecut, poate fi urmărit aici.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.