Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Empirism şi poezie: Lansare de carte „Plimbări prin lumină” de Sergiu Botezatu

Empirism şi poezie: Lansare de carte „Plimbări prin lumină” de Sergiu Botezatu imprimare

14.11.2013  

Un om care vine dintr-un domeniu al empirismului îşi lansează prima carte de poezie. La 15 noiembrie, la Biblioteca Municipală „B. P. Haşdeu” are loc lansarea volumului de poezie „Plimbări prin lumină” de Sergiu Botezatu.

Votează: 3.7/5 (3 Voturi )

„Plimbări prin lumină” este primul volum de versuri al autorului Sergiu Botezatu, lansat în cadrul unui eveniment public vineri, 15 noiembrie, la ora 15.00, în incinta Bibliotecii Municipale „B. P. Haşdeu”. Iar fondurile din vânzări vor fi donate în scopuri caritabile.

Poezia semnată de Sergiu Botezatu potenţează o incursiune tumultoasă, introspectivă, sinceră spre un univers al luminii, adevărului, emoţiilor infinite, revelaţiilor absolute. Consecinţele lecturii pot fi definitorii pentru cititor, marcând regăsirea de sine sau descoperirea unor noi esenţe.

„Cu volumul „Plimbări prin lumină”, Sergiu Botezatu propune o poetică a luminii, căci lumina este metafora simbol a întregului volum de versuri. Autorul se dovedeşte a fi un împătimit pelerine pe tărâmul iubirii, lumina fiind treaptă a devenirii întru eternitate”, afirmă Prof. Dr. Constantin Miu.

Sergiu Botezatu

Deși vine dintr-un domeniu al empirismului, autorul reuşeşte să plăsmuiască şi să redea scene şi imagini de o sensibilitate şi o expresivitate copleşitoare, capabile să inducă stări, euforii, beatitudini, nostalgii de o mare profunzime şi desăvârşire.

Se remarcă la poetul Sergiu Botezatu o maturitate poetică pe care alţii o capătă cu greu în timp ori nu o capătă deloc. Versul poetului e robust, sănătos, cu acea încărcătură emoţională pe care trebuie să o culegi din străfunduri ale subliminalului, cu partea aceea metafizică care dă frumuseţe şi culoare, fascinaţie, într-o osmoză elegantă care impune optimismul şi dragostea de viaţă. (Prof. Vasile Popovici, Membru LSR - Filiala Iaşi-Moldova).

Cartea a fost pusă în vânzare şi poate fi achiziţionată în librăriile: „Mihai Eminescu", „Făt Frumos", „Libris", „Pace", „Librărie" și Depozit „Cartea". Toate fondurile obţinute din vânzarea volumului de poezie vor fi donate unui orfelinat sau utilizate strict în scopuri caritabile.

Sergiu Botezatu (n. 26 iulie, 1970, satul Băcioi, mun. Chişinău) și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Economie şi Comerţ. Dragostea de a compune versuri s-a aprofundat în timpul mişcării de eliberare naţională, fiind un participant şi mare susţinător al Cenaclului „Alexei Mateevici” şi înflăcărat luptător pentru independenţă.

A urmat studii de masterat la Universitatea Central Europeană din Budapesta şi Universitatea din New York. Din 1995 până în prezent activează în domeniul asistenţei internaţionale. Timp de nouă ani (din februarie 2001) este Liderul Consiliului Dezvoltare Economică şi Manager Senior Proiecte la Agenţia de Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite (USAID), gestionând diverse activităţi de dezvoltare în agricultură, agrobusiness, dezvoltare industrială, întreprinderile mici şi mijlocii şi piaţa financiară.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.