Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Semnarea Acordului de colaborare dintre Centrul de Drept al Femeilor şi Inspectoratul General al Poliţiei

Semnarea Acordului de colaborare dintre Centrul de Drept al Femeilor şi Inspectoratul General al Poliţiei imprimare

PENTRU UN RĂSPUNS COMUN MAI EFICIENT DE EXECUTARE A ORDONANŢEI DE PROTECŢIEI PENTRU VICTIMELE VIOLENŢEI ÎN FAMILIE

28.11.2013  

Centrul de Drept al Femeilor şi Inspectoratul General al Poliţiei au semnat, joi, un Acord de colaborare care continuă parteneriatul stabilit în anul 2012 şi stabileşte acţiunile comune ale anului 2014 de consolidare și eficientizare a intervenţiei poliţiei la emiterea, executarea şi supravegherea ordonanţei de protecţiei pentru victimele violenţei în familie în Moldova.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Semnarea Acordului de colaborare dintre Centrul de Drept al Femeilor şi Inspectoratul General al Poliţiei se înscrie în Campania Naţională „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen" şi este o acţiune comună a Centrului de Drept al Femeilor (CDF) şi Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), susţinută de către Departamentul de Stat al SUA, UNFPA și Fundația OAK.

Acordul de colaborare dintre CDF şi IGP stabileşte răspunsul comun orientat spre consolidarea și eficientizarea intervenţiei poliţiei la emiterea, executarea şi supravegherea ordonanţei de protecţiei. Astfel, urmează a fi realizate mai multe activităţi comune de promovare a bunelor practici de executare a ordonanței de protecție și anume: desfăşurarea în continuare a instruirilor specializate şi a campaniilor de informare a cetățenilor, precum şi elaborarea și distribuirea materialelor informative etc.

Semnarea Acordului de colaborare dintre Centrul de Drept al Femeilor şi Inspectoratul General al Poliţiei: 28 noiembrie 2013.

2500 de ofițeri de sector vor primi „Îndrumare pentru polițiști privind intervenția în cazurile de violență în familie" (Indrumar_RO.pdf, Indrumar_RU.pdf) și pliante privind ordonanța de protecție elaborate de CDF (Ordonanta_de_protectie.pdf).

În 2013, Centrul de Drept al Femeilor şi partenerii săi au desfăşurat modulul final al instruirii privind bunele practici de răspuns ale poliţiei la violenţa în familie, cu participarea a 16 poliţişti, 7 reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale, prestatori de servicii pentru victimele violenţei în familie. În 2012, CDF a elaborat studiul „Implementarea legislaţiei Republicii Moldova cu privire la violenţa în familie. Raport din perspectiva respectării drepturilor omului".

Centrul de Drept al Femeilor (CDF) este o organizație non-guvernamentală, creată în 2009, de mai multe femei-avocate, angajate în promovarea drepturilor omului pentru femei prin integrarea dimensiunii de gen în procesul de elaborare și implementare a legislației naţionale.  

Comunicatul de presă al evenbimentului poate fi citit integral AICI pe COMUNICATE.MD

Semnarea Acordului de colaborare dintre Centrul de Drept al Femeilor şi Inspectoratul General al Poliţiei: 28 noiembrie 2013. Semnarea Acordului de colaborare dintre Centrul de Drept al Femeilor şi Inspectoratul General al Poliţiei: 28 noiembrie 2013. Semnarea Acordului de colaborare dintre Centrul de Drept al Femeilor şi Inspectoratul General al Poliţiei: 28 noiembrie 2013. Semnarea Acordului de colaborare dintre Centrul de Drept al Femeilor şi Inspectoratul General al Poliţiei: 28 noiembrie 2013.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.