Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  3601 cărţi în limba română pentru concetăţenii noştri din 15 ţări

3601 cărţi în limba română pentru concetăţenii noştri din 15 ţări imprimare

Cetățenii Republicii Moldova din străinătate vor primi pentru prima dată de la Guvern peste 3500 de cărți în limba română

29.01.2014   Biroul pentru relații cu diaspora

Biroul pentru relații cu diaspora a început expedierea unui lot de cărți în limba română și manuale de limba română pentru copiii de vârstă școlară în 15 țări în care locuiesc cetățeni originari din Republica Moldova.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Distribuția cărților colectate şi oferite de Biroul pentru relații cu diaspora (BDR) se face către 32 de asociații de moldoveni din Canada, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Kazahstan, Lituania, Luxemburg, Portugalia, Rusia, Spania, SUA, Norvegia, Franța și Ucraina.

„Cărțile și manualele sunt oferite la solicitarea membrilor diasporei care organizează cursuri de limbă română pentru copii și care au activități educativ-didactice în cadrul asociațiilor. Prin procurarea acestui lot masiv de cărți contribuim la menținerea unui interes față de limba maternă mai ales în rândul copiilor care au plecat de mici în străinătate cu părinții lor sau chiar s-au născut acolo, interes care este esențial în păstrarea legăturii cu țara de baștină, Republica Moldova", a afirmat Victor Lutenco, șeful BRD.

BRD a compilat câte un set de cărți pentru fiecare asociație, compus din 115 titluri, între care „Abecedarul preșcolarului" de Grigore Vieru, „Enciclopedia P. Guitz" de Lică Sainciuc, „Povești" de Ion Creangă, „Frunze de dor" de Ion Druță, „Poezii" de Mihai Eminescu, „Opera poetică" de George Coșbuc, colecția „Adevărul" „100 de cărți pe care să le ai în bibliotecă", precum și manuale de limbă română, ghiduri. La completarea lotului au contribuit cu donații de carte editura Cartier și Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM). În total, cetățenii Republicii Moldova din diasporă vor primi 3601 cărți.

Comunicatul complet poate fi accesat aici: Biroul_pentru_relatii_cu_diaspora.pdf

Cetățenii Republicii Moldova din străinătate vor primi pentru prima dată de la Guvern  peste 3500 de cărți în limba română Cetățenii Republicii Moldova din străinătate vor primi pentru prima dată de la Guvern  peste 3500 de cărți în limba română.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.