Prima pagină / Oameni / High Tech  /  După Google și Columbia Pictures, moldoveanul Andrei Cebotari a ajuns și la Zebra-Worldwide

După Google și Columbia Pictures, moldoveanul Andrei Cebotari a ajuns și la Zebra-Worldwide imprimare

23.06.2016  

După ce a lucrat la Google în calitate de Live Director și Promo Producer la Columbia Pictures, Andrei Cebotari a înțeles că cel mai bine se simte la compania Zebra-Worldwide din Marea Britanie. Funcția de Midweight Producer, pe care o are aici, îi oferă multe posibilități de dezvoltarea și îi permite să comunice cu clienți din toate colțurile lumii.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Andrei Cebotari este un tânăr din Moldova care și-a început cariera de la o vârstă fragedă. Avea doar 17 ani când a început să activeze în calitate de cameraman de teren și studio la un post de televiziune din Moldova. Au urmat alte televiziuni, un portal de știri, ca într-un final să plece în străinătate, acolo unde și-a încercat norocul la mai multe companii renumite în lume. La moment lucrează la Zebra-Worldwide, o companie internațională cu sedii în Cape Town (Africa de sud), Sydney (Australia), Palma de Mallorca (Spania) și specializată în producții video: Spoturi TV, Emisiuni TV, documentare și filme de scurt metraj.

gvfjk

Andrei spune că nu ar pleca niciodată de la această companie, iar care sunt motive și cel face să fie mulțumit de serviciul pe care îl are, veți afla în cele povestite de el, pentru Sriripozitive.eu.

• Mentalitatea angajatorilor este mult mai dezvoltată într-o companie din Marea Britanie

În Moldova mulți angajatori au rămas cu mentalitatea uniunii sovietice. Ei te tratează ca pe un sclav și nu te motivează nici moral, nici financiar pentru reușitele pe care le ai. La fel, te țin de la oră la oră chiar dacă ai reușit să predai materialul mai înainte, pentru că în mintea lor ei plătesc angajatul pentru orele de lucru și nu pentru volumul efectuat. Pe când în Marea Britanie, majoritatea angajatorilor se comportă egal cu fiecare. Aici e importantă calitatea și nu cantitatea. Nu e nevoie să stai de la oră la oră, important e să dai produsul final în termenii stabiliți și la cea mai bună calitate.

fu

• Locul de muncă trebuie să fie zona ta de confort

Când am căutat undeva să mă angajez, mai mult am căutat o zonă confortabilă pentru a face ceea ce îmi place mai mult, producție. Înainte de a ajunge aici am avut trei oferte de lucru: The Jewelry Channel, Amazon și Zebra. Aici am ajuns pentru că am avut interviu cu unul din fondatori, ceea ce mi-a plăcut la nebunie. În companie este o ierarhie bine definită, dar asta nu înseamnă că nu pot să mă adresez unuia din fondatori pentru a-l întreba ceva sau să vin cu o idee. Ierarhia mai mult ține de procesele financiare și volumul de lucru.

fh

• Procesul de angajare este foarte riguros

- O companie de recrutare face o selecție de pretendenți în baza CV-urilor și scrisorilor de motivare trimise, cărora li se controlează nu doar conturile facebook, dar și instagram, twitter, Linked In. În general ei fac o căutare în Google cu numele pretendentului și încearcă să-i facă un portret psihologic din tot ceea ce postează pe rețelele sociale.

- După filtrare compania de recrutare dă un apel telefonic pretendentului și discută cu el timp de 15 minute. In acest timp ei explică mai detailat în ce constă job-ul și oferă mai multe detalii despre angajator. Dacă pretendentului îi place ce aude atunci stabilesc cu compania de recrutare ora și locul interviului, acesta deseori este oficiul angajatorului sau un restaurant unde angajatorul achită masa.

- Interviul este pentru ambele părți. La început angajatorul adresează întrebările. Prima întrebare este: „Spune-mi mai mult despre tine”, care este destul de importantă, după care „În ce poziție te vezi la noi în companie?” și „Cum vei reacționa în momentul dacă nu vei ști să faci ceva?”. După ce angajatorul a încheiat discuția, oferă șansă intervievatului de a adresa întrebări. Această etapă e foarte importantă și în nici-un caz nu trebuie neglijată.

fhk

• Compania stimulează să te dezvolți pe plan profesional

Angajatul singur vine la angajator și cere un training pe segmentul unde consideră că are nevoie de dezvoltare. Compania organizează trening-ul gratuit pentru acesta. La fel, compania te motivează să începi proiecte personale și îți oferă tot echipamentul pe care îl are la dispoziția noastră.

fdh


• Pentru a lucra în compania Zebra-Worldwide, un moldovean trebuie să posede următoarele calități:

- Impertinență și răbdare;

- să poată prognoza viitorul;

- să poată lucra atât în echipă cât și de sine stătător;

- să poată coordona cu o echipă mare de oameni de diferite naționalități, confesiuni și vârste;

- Să fie un Project manager, regizor, grafician, sunetist, actor, cameraman, electrician, sau un motivator foarte bun.

gj

tfj

• Sfaturi de la compania Zebra-Worldwide care pot inspira Moldova: Andrei Cebotari 

Sfaturi pentru angajatori:

- Angajatorii să-și deschidă mintea și să înceapă a gândi progresist.

- Să creeze condiții de dezvoltare atât lor cât și angajaților săi.

- Să-și trateze angajații cu respect și să le ofere posibilitate de a crește pe plan profesionist.

- Să ofere mai multe posibilități tinerilor specialiști și să aibă mai multă încredere în ei.

- Să le organizeze mai multe treninguri și să-i încurajeze să experimenteze cât mai mult.

xhgjn

Sfaturi pentru angajați:

- Angajații să-și îndeplinească munca la cea mai înaltă calitate la care ar putea să o facă.

- Să adreseze cât mai multe întrebări, să facă greșeli și să învețe pe seama lor. Experiența vine numai din greșeli și experimentări.

- Să nu lucreze de la oră la oră ci să depună suflet și dragoste în ceea ce fac. Să trăiască tot ceea ce fac.

gfvmk

Dacă aceste puncte ar fi urmate atât de angajatori cât și de angajați compania ar crește foarte repede în timp record, și toată lumea ar lucra într-o atmosferă extraordinară.

hk

Autor: Cristina DUDUCIUC

Foto: Arhivă personală 

tj rh rdhy rrh k esyh ru tju rrj rrj tj rrh rfj rj rfj
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.