Prima pagină / Oameni / High Tech  /  Argint două, bronz și mențiune pentru tinerii din Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică 2013

Argint două, bronz și mențiune pentru tinerii din Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică 2013 imprimare

17.07.2013  

Medaliile sunt de argint și bronz, însă acești tineri din Moldova sunt de aur. Nicoleta, Cristian, Ilie și Dinu au adus Moldovei în aceste zile argint, bronz și mențiuni de la Olimpiada Internațională de Fizică de la Copenhaga și, împreună cu colegul lor Cristian și cu profesorii Igor Evtodiev și Victor Păgânu, au asigurat Republicii Moldova o plasare în topul celor 83 de țări participante la cea de-a 44-a ediție a acestei competiții internaționale.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

83 de țări. 483 de tineri. 7-15 iulie 2013. Copenhaga. Danemarca.  Lotul Olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO 2013), desfășurată la Copenhaga.

Lotul Republicii Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO 2013), Copenhaga. Imagine: Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova

Medaliile de argint au fost obținute de:

Nicoleta Colibaba, Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, Chişinău. Nicoleta a obținut o medalie - de bronz - și la olimpiada precedentă, în 2012, și este prima fată din Republica Moldova care a adus pentru fizică medalie.

Cristian Zanoci, Liceul Teoretic „Orizont”, Chişinău.

Medalia de bronz a fost obținută de:

Ilie Popanu, Liceul Teoretic „Orizont”, Chişinău.

Mențiunea de onoare a fost obținută de:

Dinu Purice, Liceul „Gaudeamus”, Chişinău.

Dinu Purice. Mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Fizică 2013.

Lotul olimpic al Moldovei a fost condus de Igor Evtodiev, dr. hab., Universitatea de Stat din Moldova, și Victor Păgînu, consultant principal, Ministerul Educaţiei, iar din componența echipei a făcut parte și Cristian Teleșcu, clasa a XI-a, Liceul „Gaudeamus”, Chişinău.

Tinerii din Moldova la Olimpiada Internaţională de Fizică de la Copenhaga.

Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova a felicitat cordial membrii echipei olimpice pentru obţinerea rezultatelor excelente la ediţia 2013 a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

IPhO 2013

Țările cu care Republica Moldova a concurat la Olimpiada Internațională de Fizică 2013:

Africa de Sud, Arabia Saudită, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Bangladesh, Belarus, Belgia, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Croația, Cuba, Cipru, Cehia, Danemarca, Ecuador, El Salvador, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Hong-Kong, Islanda, India, Indonezia, Iran, Israel, Italia, Japonia, Kîrgîzstan, Kuweit, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macao-China, Macedonia, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Mongolia, Muntenegru, Olanda, Nigeria, Norvegia, Pakistan, Peru, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, Kazahstan, Singapore, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Sri Lanka, Surinam, Suedia, Siria, Taiwan, Tadjikistan, Thailanda, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan și Vietnam.

AICI sunt mai multe detalii despre Olimpiada Internațională de Fizică 2013, Copenhaga, Danemarca.

Unul dintre conducătorii delagației moldovenești la Olimpiada de la Copenhaga, profesorul Igor Evtodiev, a fost, în octombrie 2012, protagonistul unui subiect Stiripozitive.eu „Fizica pe înţelesul tuturor”. 

IPhO 2013 IPhO 2013 IPhO 2013 IPhO 2013 IPhO 2013 IPhO 2013 IPhO 2013 IPhO 2013
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.