Prima pagină / Oameni / High Tech  /  (VIDEO, FOTO) Startup Weekend Moldova 2013 din memoria camerei noastre de filmat

(VIDEO, FOTO) Startup Weekend Moldova 2013 din memoria camerei noastre de filmat imprimare

24.11.2013  

Așa au rămas în memoria camerei noastre de filmat câteva dintre cuvintele și acțiunile celei de-a cincea ediții a concursului Startup Weekend Moldova - un eveniment în care mai mulți tineri şi-au transformat ideile în începutul unei afaceri în domeniul tehnologiilor informaţionale. Și toate astea în doar 54 de ore.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Aproape 100 de participanți. Ediția a 5-a. 28 de idei prezentate. 13 idei dezvoltate. 54 de ore de muncă. Acesta este bilanțul simplu al concursului Startup Weekend Moldova, care s-a desfășurat la Chișinău, la 15-17 noiembrie 2013. 

Iar învingători au fost declarați următoarele echipe și idei:

Locul 1: grupul de tineri care a prezentat conceptul unui magazin online, ce comercializează produse alimentare din satele Moldovei: De la țară.

Locul 2: HashStream – o platformă în care poți pune un hashtag pentru un eveniment și apoi îl poți urmări pe rețelele de socializare.

Locul 3: Social Media Kingdom – aici companiile care au nevoie de design pot comunica necesitățile lor, iar designerii pot prelua și executa solicitările.

Și această ediție, credem, a avut, totuși, mult mai mulți învingători: toți tinerii care s-au implicat, organizatorii, juriul, facilitatorii și mentorii.   

Cea de-a cincea ediție a evenimentului Startup Weekend Moldova a fost organizată de proiectul „Creșterea competitivității și dezvoltarea întreprinderilor II” (CEED II), Orange, USAID, Simpals Garage, Alianța Franceză, Asociaţia Națională a Companiilor Private din domeniul TIC și alți parteneri.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.