Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 31 mai 2014

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 31 mai 2014 imprimare

31.05.2014  

Emisiunea săptămânală „Ştiri pozitive” este difuzată în fiecare sâmbătă, la ora 13:00. Emisiunea diversifică produsele media de pe piață și este menit să readucă în vizorul publicului locuri, evenimente și lucruri pozitive, create de oameni.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

În ediția de astăzi din 31 mai 2014:

 În ajun de 1 iunie, vom asculta mărturiile unor oameni mari, care au fost la mici, iar acum și-au amintit cu bucurie despre copilărie: jocurile și visele de atunci. 

Meidani_R 

Rexhep Meidani, fostul președinte al Albaniei ne-a spus că în copilărie îi plăcea să deseneze. „Am câștigat și un concurs când aveam 6-7 ani și am continuat să desenez până la vârsta de 13-14 ani”, ne-a mărturisit expreședintele.

Boris_Tadic

Și Boris Tadic a fost președinte, al Serbiei. El ne-a spus că în copilărie vroia să fie pictor, să creeze filme și să lucreze în artă. „Dar am renunțat, pentru că am înțeles că nu sunt artist”, ne-a spus el.

Sergiu_Botezatu

Scriitorul Sergiu Botezatu spune că jocurile de atunci sunt foarte asemănătoare cu jocurile de acum: săniuș, bulgări de zăpadă, jucau chiar și hockey, improvizat din niște scânduri. „Era plăcut”, ne-a spus el.

Oleg_Corcinschi

Pe grădinarul de la Guvern, Oleg Corcinschi care cântă muzică în stil country l-am intervievat încă iarna, el ne-a spus că în copilărie juca țurca, juca în bunghi - jocuri de care mai rar auzim acum. 

Lidia_Kulikovschi

Lidia Kulikovschi, Directorul Departamentului de Studii și Cercetări a Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeau”, ne-a spus că avea cele mai bune sănii, pentru că le făcea bunelul ei, care era ferar.

 Peste o sută de moldoveni au fost în Grecia la 28 aprilie, pentru a testa regimul liberalizat de vize. Să urmărim în continuare cum a fost vizita și ce lucruri și locuri pozitive au văzut concetății noștri acolo.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.