Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 9 mai 2015

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 9 mai 2015 imprimare

09.05.2015  

În această ediție vom cunoaște o tânără care vorbeşte 8 limbi: Liuba Mihai. Vom afla ce flori au înflorit în aceste zile la Grădina Botanică: florile care pot exclama: „Noi ne-am deschis”. Vom sta de vorbă cu Ambasadorul Moldovei la Vilnius, Igor Klipii, ca să înţelegem de ce Lituania este demnă de urmat. Și vom afla de la Ana Ropot care sunt cele 10 lucruri din China care pot inspira Moldova.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

• Liuba Mihai este o tânără studentă din Chișinău, cu o pasiune pentru învățarea limbilor străine. La 20 de ani, Liuba vorbește 8 limbi și s-a ambiționat să învețe încă cel puțin 2. Liuba Mihai povesteşte cum a reușit să învețe engleza, rusa, ucraineana, spaniola, dar și hindi, coreeana și olandeza și de ce nu se opreşte aici. O fi pentru că o limbă este o comoară, iar mai multe limbi – mai multe comori?

• Grădina Botanică în floare. Am fost în această săptămână la Grădina Botanică să vedem ce flori au înflorit pe cele 104 hectare ale parcului. Și iată ce-am aflat.

Grădina Botanică în floare

„Lituania este o țară demnă de urmat”: Ambasadorul Igor KlipiiAmbasadorul Moldovei la Vilnius, Igor Klipii, ne-a mărturisit într-un interviu că Lituania este o ţară demnă de urmat. Sunt mai lucruri impresionante când este vorba despre Lituania, spune Ambasadorul. Iar printre acestea în Lituania sunt cel puţin două lucruri care pot inspira Moldova: practica meritocraţiei şi solidaritatea internă.

Ambasadorul Igor Klipii

• 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot. De la Lituania în China. Ana Ropot este o tânără din Moldova care şi-a făcut studiile la Beijing, a adus în Moldova trei titluri de Miss cucerite în China și a jucat într-un film produs de chinezi, „Legenda Drumului Mătăsii”. Ea a împărtăşit cu Știripozitive.eu 10 lucruri pe care trebuie să le învățăm de la chinezi, iar noi le-am dat viață într-un videografic.

10 lucruri din China care pot inspira Moldova

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.