Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 30 mai 2015

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 30 mai 2015 imprimare

29.05.2015  

În această ediție vom cunoaște ca de obicei oameni, lucruri, locuri și evenimente pozitive.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

În această ediție vom asculta muzică la festivalul Rock'n Haret, un eveniment în care adolescenţii îşi fac de cap, dar cu cap, pe melodii care le plac şi în condiţii de siguranţă. Vom face cunoștință cu Xenia Bucuci, creatoarea care confecționează păpuși manual şi mărturiseşte că nu poţi faci jucării atunci când eşti trist, fiindcă şi jucăria ta va fi tristă. Iar noi suntem aici la ştiri pozitive, adăugăm noi. Vom sta de vorbă cu tânărul designer Veronica Murzacov care face paşi hotărâţi de pe banca şcolii pe podiumul de modă. Iar în final vom merge la Târgul de cariere pentru tineri: poate dialogurile de acolo îi vor ajuta să-şi găsească o profesie pe tinerii şi tinerele care vor să-şi înceapă cariera dar nu ştiu încă unde.

ROCKN_HARET

• Rock'n Haret - spațiu potrivit pentru dezlănțuirea emoțiilor. De 4 ani, la sfârșitul lunii mai, elevii liceului „Spiru Haret” organizează la sfârșitul anului festivalul de rock- „Rock'n Haret”. Şi în fiecare an s-au găsit şi nişte adulţi – directori, profesori, părinţi - care au înţeles că adolescenţii au nevoie să-şi scuture capul pe melodii care le plac şi asta să se întâmple în condiţii de siguranţă la „Rock'n Haret”.

Xenia Bucuci

• Xenia Bucuci, creatoare care nu confecționează păpuși când este tristăXenia Bucuci este pasionată de lucru manual. Şi a învăţat asta nu doar din manuale, ci din viaţă. De vreo patru ani confecționează păpuși, iar cel mai mult îi place să facă urși. Jucăriile ei au ajuns nu doar la festivaluri și expoziții de artizanat. O păpuşă, Guguţă, pe care a creat-o Xenia a ajuns și în America, iar altele în țările din Europa și chiar în China. Creatoarea de păpuşi spune că fiecare jucărie este diferită, chiar dacă a fost confecționată exact la fel. Şi explică prin faptul că, spune ea, „aici dispoziția contează cel mai mult: pentru că nu te apuci să faci jucării când eşti trist, fiindcă că așa va fi și jucăria”.

VeronicaMurzacov

Veronica Murzacov – despre modeling, moda din Republica Moldova şi planuri măreţe pe viitor. Veronica Murzacov este o tânără pasionată de modă și artă. Încearcă să se afirme în lumea modei încă de pe băncile liceului şi face paşi hotărâţi pe podium. Veronica este model, iar recent a creat și o colecție de haine, care surprinde prind simplitate și rafinament.

Forul meseriilor

Vești bune de la a V-a ediție a Forului meseriilor. Vom merge la Târgul de cariere pentru tineri: poate dialogurile de acolo îi vor ajuta să-şi găsească o profesie pe tinerii şi tinerele care vor să-şi înceapă cariera dar nu ştiu încă unde.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.