Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 19 octombrie 2013

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 19 octombrie 2013 imprimare

19.10.2013  

Emisiunea săptămânală „Ştiri pozitive” este difuzată în fiecare sâmbătă, la ora 13:00. Proiectul diversifică produsele media de pe piață și este menit să readucă în vizorul publicului locuri, evenimente și lucruri pozitive, create de oameni.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

În această ediție din 19 octombrie 2013:

• Chișinău Chill-out. „Asemenea momente sunt ca o eclipsă solară sau un curcubeu. Trebuie să le filmezi repede, ca să nu dispară", afirmă Eugeniu Popovici, despre zilele în care Chișinăul are puține maxi-taxi sau chiar deloc.

chill_out

• Echipa Stiripozitive.eu a ascultat istorii pozitive în Grădina Publică, de Hramul Orașului. Luni, de hramul orașului am fost cu ochii și urechile undeva lîngă bustul “sfătosului bunic din Humulești” și am ascultat istorii pozitive și vești bune de la oameni. Noi am fost în centru, iar ei acum vor fi în centrul atenției.

istorii_pozitive

 Aglaia Zafeirakou, Specialist Superior în Educaţie la Parteneriatul Global pentru Educaţie, cu sediul la Washington, afirmă că lucrurile bune legate de educaţia timpurie în Moldova trebuie continuate. Şi în acest efort în beneficul copiilor este loc pentru toţi partenerii: comunităţile locale, Ministerul Educaţiei, Banca Mondială, UNICEF, părinţi şi educatori. 

După ce a vizitat grădiniţele din satele Floriţoaia Veche şi Rezina din raionul Ungheni, Doamna Aglaia Zafeirakou ne-a făcut şi o mărturie personală despre cât de importanţi au fost primii ani de viaţă pentru cariera ei de mai departe.

• Premieră "Etajul 2". Săptămîna trecută am fost specatorii unei vești bune: lansarea filmului de mediu-metraj „Etajul 2”. Am întrebat producătorul filmului, Trofim Guțanu „Care este partea pozitivă din povestea acestui film despre un tânăr care a suferit un accident?”, el ne-a răspuns că „Partea pozitivă este, în primul rând, că în Moldova mai există oameni care fac filme”. Premiera filmului a avut loc la 12 octombrie, iar noi vă prezentăm acum making-of-ul și trailer-ul filmului „Etajul 2”.

etajul2

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.