Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 26 octombrie 2013

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 26 octombrie 2013 imprimare

26.10.2013  

Emisiunea săptămânală „Ştiri pozitive” este difuzată în fiecare sâmbătă, la ora 13:00. Proiectul diversifică produsele media de pe piață și este menit să readucă în vizorul publicului locuri, evenimente și lucruri pozitive, create de oameni.

Votează: 4.8/5 (9 Voturi )

În această ediție din 26 octombrie 2013:

• Echipa Știri Pozitive ascultă vești bune în Grădina Publică "Ștefan cel Mare". Iată alți câțiva oameni care au răspuns la îndemnul nostru de a veni să ne povestească istorii pozitive. I-am ascultat pe toți cu încrederea că vorbele despre veștile bine ne pot inspira la fapte bune.

istorii_pozitive_parc

• Mariana Doina Moarcaș, Banca Mondială. Pavlușa, Gabi și Bogdan au desenat o casă, o grădiniță și o greblă, în timp ce adulți aflați în vizită la ei, la grădinița din satul Florițoaia Veche, discutau despre instrumentul inovativ de monitorizare a pregătirii pentru școală a copilului.

Acolo, în satele Florițoaia Veche și Rezina din raionul Ungheni, Coordonatorul Superior de proiecte la Oficiul Băncii Mondiale de la București, Mariana Doina Moarcaș, a constatat că în Republica Moldova există o continuitate în favoarea educației timpurii de calitate pentru toți copiii. Iar această implicare este asigurată de inițiativa Parteneriatului pentru Educație. 

Doamna Mariana Doina Morcaș ne-a făcut și o mărturie personală despre importanța primilor ani de viață pentru reușita de mai departe a fiecărui om.        

mariana_doina_moarcas

• Expoziția "Femei creative". Butonul verde de apel, șaua pentru bicicletă prevăzută pentru fuste, tricoul pentru alăptare discretă și celelalte aproximativ 40 de invenții ale femeilor-inventatoare din Suedia au ajuns în această săptămână la Chișinău și pot inspira acum vizitatorii expoziției „Femei creative”.

Iată în continuare imagini de la instalarea expoziției și impresii pozitive ale vizitatorilor.

expozitie

• Hramul Chișinăului. De la Piața Marii Adunări Naționale până la Piața Centrală. Și anul trecut, la fel ca și în acest an, chișinăuienii au mers cu ocazia hramului orașului în Piața Marii Adunări Naționale și asta s-a văzut pe micile ecrane. Noi însă am fost în aceeași zi la Piața Centrală să vedem cum sărbătoresc acolo oamenii ziua orașului. Și am constatat că aceeași oameni au fost și acolo și acolo.

PMAN_PC

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.