Prima pagină / Oameni / Există viață și fără țigări!  /  Există viaţă şi fără ţigări! (9): Nicolae Brașovean, IT

Există viaţă şi fără ţigări! (9): Nicolae Brașovean, IT imprimare

„Dimineți fără tuse, haine fără miros de fum, ceva economii și altă respirație"

05.07.2013  

Acest deceniu i-a adus dimineți fără tuse și ceva economii. La 40 de ani, specialistul în IT Nicolae Brașovean are o experiență de viață de zece ani fără țigări și o amintire vie despre momentul crucial al deciziei sale de a renunța la fumat: „Decizia a fost fulgerătoare – vreo 45 de minute de fibrilație…”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

A fumat timp de 13 ani. Iar decizia lui Nicolae Brașovean de a renunța la țigări a fost fulgerătoare.

„Vreo 45 de minute de fibrilație... Medicul de la ambulanță care, negăsindu-mi pulsul, s-a mirat că, chipurile, la 50 de ani ai lui, prima dată vede așa ceva: vorbesc, răsuflu, dar fără puls: în asemenea cazuri pulsul îl iei de la gât. Deci, frica de a da ortul popii și-a făcut treaba", povestește Nicolae.

„A doua zi, după ce am trecut toate testele, medicul mă felicită că numai la unul din 100 de oameni cordul lucrează așa de bine. Dar țigara, cafeaua, alcoolul - rămas bun".

Lui Nicolae Brașovean acest moment crucial i-a adus și beneficii. „Dimineți fără tuse, haine fără miros de fum, ceva economii și altă respirație".

Și chiar își poate permite una, maxim două cafele naturale pe zi, la care Nicolae Brașovean ne-a povestit această istorie personală în care în decizia de a abandona fumatul a fost ajutat, probabil, și de studiile și experiența sa de chimist și doctorand la Institutul de Chimie al Academiei de Științe a Moldovei. 

Iniţiativa „Există viaţă şi fără ţigări!" este susţinută de Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Uniunea Europeană în cadrul Campaniei naţionale antifumat.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.