Prima pagină / Oameni / Fabule moderne  /  Fabulă modernă despre vocație de Tatiana Țîbuleac, Paris

Fabulă modernă despre vocație de Tatiana Țîbuleac, Paris imprimare

17.02.2014  

Fabula modernă de astăzi, semnată de Tatiana Țîbuleac, este despre vocație.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Miluța a fost mereu o tăcută. Când era copil, mama îi ghicea poftele, medicii - durerile, iar copiii - gândurile. 

La școală, Miluța învăța prost, cum era și de așteptat de la o elevă care stă mereu cu capul în jos și nu răspunde la întrebări. 

Miluța creștea fără prieteni, fără distracții sau chestii din astea. Studii superioare nu a făcut, în schimb a fost angajată ca ajutor de pădurar în ocolul silvic din sat. Pădurea o aranja.

Pentru că nu s-a măritat, iar în locul ei pădurarul și-a luat feciorul, Miluța a plecat peste hotare. În Italia. S-a angajat să facă curățenie într-un hotel ieftin și dubios.

„Schimbi cearșaful, speli baia, aerisești camera”, i-a spus managerul.

Miluța a dat din cap și a început lucrul. 

Timp de un an, printre intrigi și minciuni, trădări și murdării, care se găsesc din plin la un astfel de hotel, Miluța schimba, spăla, aerisea. Fără întrebări sau ridicări de sprâncene. Fără cuvinte. 

Și, cu timpul, fata noastră a înflorit. Clienții îi lăsau cele mai mari bacșișuri. Managerul îi punea în plic premii. Când au dat afară 4 femei de serviciu, din cauza crizei, pe Miluța au last-o. A devenit șefa femeilor de serviciu. Este chemată la adunări. A fost legalizată. Va avea și pensie. 

- De ce crezi că te iubesc așa de tare, Miluța? o intreb.

- Le place că tac, îmi spune ea senină și mulțumită.

Ca un om care și-a găsit vocația în viață.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.