Prima pagină / Oameni / Fabule moderne  /  Fabulă modernă maidaneză, de Tatiana Ţîbuleac, Paris

Fabulă modernă maidaneză, de Tatiana Ţîbuleac, Paris imprimare

23.02.2014  

O nouă fabulă modernă de Tatiana Ţîbuleac. E şi despre faptul că cei cărora chiar le pasă au stat pe piaţă, nu pe internet.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Săptămâna aceasta am fost bolnavă şi am avut revoluţie. Aşa a coincis. Gripa şi revoluţia. Au fost şi coincidenţe mai bizare, dar acelea pe mine nu m-au atins. Printre aspirine, TV, facebook şi şerveţele, am învîţat câteva lecţii. Care îmi trebuiau. 

Am învăţat, de exemplu, că nu toţi prietenii mei de pe facebook sunt de aceeasi parte a baricadei. A oricărei baricade. S-o numim, generic, bun simţ.

Că împuşcăturile de la televizor tot dor, dar mai puţin. 

Că toţi părinţii din lume îşi plâng copiii morţi în aceeaşi limbă.

Că toţi politicienii din lume îţi devin scârboşi, la un anumit moment. Apoi te faci că uiţi din simplul motiv că alţii nu-s.

Că nu toţi cei eliberaţi din închisori fac conferinţe de presă docile. Unii îşi revin foarte repede şi vor ce au mai vrut.

Că unii chiar sunt eroi. Că tu chiar eşti laş. 

Că datorită televiziunii, toti sunt comentatori de război. Toţi înţeleg conflictele. Toţi spun: „Eu doar v-am spus!”. 

Că cei cărora chiar le pasă au stat pe piaţă, nu pe internet.

Ca şi la Kremlin se strică din când în când acordeonul.

Că gunoiul rămas după o revoluţie e mai greu de adunat ca gunoiul adunat după un concert. Unul de 23 februarie, să zicem.

Că revoluţiile trec, dar ceea ce a scris fiecare rămâne.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.