Prima pagină / Oameni / Fabule moderne  /  Fabulă modernă despre lacăte de Tatiana Ţîbuleac, Paris

Fabulă modernă despre lacăte de Tatiana Ţîbuleac, Paris imprimare

08.07.2014  

Iar în această nouă fabulă modernă de Tatiana Ţîbuleac în jur erau milioane de oameni, însă în acea zi viața la Paris trăia doar pentru Inna. Pentru această moldoveancă chinuită, venită aici să înceapă o viață nouă.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Dimineața a prins-o pe Inna încleștată. Pe un pod din Paris, încleștat și el. Aici, printre miile de lacăte aduse de îndrăgostiții din lumea întreagă, Inna părea o cheie imensă. 

Degetele albe și firave, ca o prelungire a vieții ei albe și firave, și-au găsit, în sfârșit, locul. Erau de acolo. Era de acolo. Revenise. O piesă vie a unui puzzle, pierdută de soartă într-un joc neglijent.

Deși era la Paris pentru prima dată, orașul o cunoștea. O dorea. O primea la brațul său tandru cu bucurie. Ca un amant vechi, care nu uită. Care speră să îmblânzească din nou printr-un gest. Printr-un cuvânt. Printr-o atingere.

Încet, el o purta pe această femeie de 35 de ani prin arterele sale, ca pe un sânge tânăr.

Pe caldarâmuri - care se nivelau ca să nu-i rănească picioarele. 

Pe valuri - oferindu-i în dar bărci și vapoare. 

Prin cafenele – care se întreceau la copt pâine.

Prin muzee – care se îmbrăcau în straie de sărbătoare. 

Prin parcuri – care și-au chemat urgent teii la serviciu.

Printre clădiri și monumente – care parcă întinerise pentru ea. 

În jur erau milioane de oameni, însă în acea zi viața la Paris trăia doar pentru Inna. Pentru această moldoveancă chinuită, venită aici să înceapă o viață nouă. O viață pe care o vedea deocamdată doar în vise. 

Și aceste vise ale ei erau atât de vii și de încăpățânate, încât toate lipsurile și nedreptățile de până atunci mureau rând pe rând. Se transformau în coli de hârtie multicolore, iar Parisul, cu mâna lui invizibilă, făcea din ele corăbioare și le alunga pe Sena.

Iar noi două le priveam de pe mal cum dispar după orizont. 

Și eram sigure că răul nu se va mai întoarce niciodată.

Pentru că l-am încuiat pe acel pod. Și am luat cheia.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.