Prima pagină / Oameni / Fabule moderne  /  (Video, foto) Lansarea cărții „Fabule Moderne” de Tatiana Țîbuleac

(Video, foto) Lansarea cărții „Fabule Moderne” de Tatiana Țîbuleac imprimare

10.12.2014  

Tatiana Țîbuleac a revenit în aceste zile la Chișinău ca să-și lanseze cartea „Fabule Moderne”. O carte despre moldovenii plecați peste hotare, care au reușit, pentru că au luat Moldova cu ei.

Votează: 5.0/5 (15 Voturi )

„Pentru „molDeco” să găzduiască un asemenea eveniment este o sărbătoare, în primul rând pentru că Tatiana este o sărbătoare de femeie și ceea ce a adunat Tatiana în cartea pe care o lansează sunt cu adevărat niște poezii în proză”, spune Stela MOLDOVANU, Directoarea Art-salonului „molDeco”.

La eveniment a fost prezentă și Monica BABUC, Ministrul Culturii, care ne-a mărturisit că s-a autoinvitat la această lansarea a cărții scrise de Tatiana Țîbuleac, întrucât citea toate fabulele scrise de ea.

„Am citit cu foarte mult interes aceste fabule a ei, pentru că vădesc dincolo de inteligență, capacitatea rarisimă a omului de a-și expune gândurile și trăirile într-un mod în care este imposibil să te rupi de la aceste texte”, zice Monica BABUC.

Igor GUZUN, Directorul Agenției de Comunicare „URMA ta”, a povestit despre începutul fabulelor moderne și începutul acestei cărți.

„La început a fost un text publicat pe un perete, apoi am rugat-o ca toate celelalte pe care le scrie să le publice pe Știripozitive.eu. Iar prin disciplina și implicarea ei, și mai ales prin încurajarea altor oameni, textele acestea meritau să ajungă într-o carte”, povestește Igor GUZUN.

„Nu le arătam la nimeni ce scriu. Înțelegerea mea era: „Aș fi bucuroasă să scriu despre tine, vrei să-mi acorzi această încredere? O să citești fabula odată cu ceilalți.”, dacă nu- nu. Singurul lucru pe care-l întrebam pe eroii mei era dacă vor să-și păstreze numele adevărat, majoritatea au vrut. Toți au fost foarte sinceri și eu m-am stăduit să fiu foarte sinceră și onestă cu sinceritatea lor atunci când am scris aceste fabule”, mărturisește Tatiana ȚÎBULEAC despre istoria fabulelor moderne.

„Mă simt mai bine scriind decât vorbind și mă bucură foarte mult atenția, dar eu mă strădui să redirecționez toate laudele spre carte și spre oamenii care au apărut în carte, nu spre mine”, a adăugat Tatiana ȚÎBULEAC spre final.

Cartea „Fabule moderne” este disponibilă pe Bestseller.md, în librăriile „CARTIER”, „Dorinţa”Librarius şi PRO NOI

Un reportaj RADIO FRANCE INTERNATIONAL, realizat de Valeria Viţu, poate fi ascultat AICI.

Alexandru Bordian

Foto: Alexandru Bordian

Liliana Popușoi

Foto: Liliana Popușoi

Ludmila Țiganu

Foto: Ludmila Țiganu

Mihail Cerga

Foto: Mihail Cerga

Nadia Morari

Foto: Nadia Morari

Olesea Nastas

Foto: Olesea Nastas

Olga Tapordei

Foto: Olga Tapordei

Rodica Turcanu

Foto: Rodica Țurcanu

Stela Moldovanu

Foto: Stela Moldovanu

Vasile Botnaru

Foto: Vasile Botnaru

molDeco

Foto: molDeco

Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru Fotografie de Vasile Botnaru
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.