Prima pagină / Oameni / Fabule moderne  /  Fabulă modernă despre ambiţie, de Tatiana Ţîbuleac, Paris

Fabulă modernă despre ambiţie, de Tatiana Ţîbuleac, Paris imprimare

13.01.2014  

O fabulă modernă despre ambiție și puterea de a merge mai departe, scrisă cu pasiune de Tatiana Ţîbuleac la Paris, a ajuns la noi și o împărtășim cu bucurie și cu speranța că fiecare poate învăța ceva din această întâmplare adevărată.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

O fată dintr-o ţară ex-sovietică, nu Moldova, nu prietenă de-a mea, ca să evităm discuţiile inutile, a ajuns la Paris.

Joburi „pe profesie" nu a găsit. S-a angajat vânzătoare de lumânări parfumate într-un magazin de lux. Clar că nu pentru toată viaţa, încearcă şi tu şi vezi, tu meriţi mai mult, las că te măriţi tu şi scapi - desigur că toate aceste replici au existat.

La început fata pur şi simplu vindea multe lumânări. Apoi clienţii cumpărau doar de la ea. Apoi, pentru că era pricepută, i s-a oferit şansa să împodobească vitrina.

Acum am întâlnit-o. Super încântată, ochi arzători, bucurie în mişcări. De acum încolo va împodobi doar ea vitrina şi nu doar una, ci pe toate.

O întreb - deci, îţi place, vrei să rămâi aici? Răspunde: nu, desigur, dar mi-am propus să ajung până la vitrină şi am ajuns.

Deja concluziile le trage fiecare.

A mea este: omul care poate împodobi vitrine nu se va mulţumi niciodată să vândă lumânări.

Dedicată tuturor care aşteaptă să li se dea.

Tatiana Țîbuleac

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.