Prima pagină / Oameni / Fabule moderne  /  Fabulă modernă despre grijă, de Tatiana Ţîbuleac, Paris

Fabulă modernă despre grijă, de Tatiana Ţîbuleac, Paris imprimare

22.01.2014  

După fabula modernă despre ambiţie, iată una nouă - despre grăjă - povestită de la Paris de Tatiana Ţîbuleac.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Reduceri la Paris. Vânzoleală, bucurie, în funcţie de buzunar”, aşa îşi începe Tatiana Ţîbuleac noua sa fabulă modernă.

Şi continuarea: „La coadă - nervi, aşteptare. În faţa mea o negresă chinuită, scăpată pe o oră la pauza de masă, prezintă un paner cu vreo 30 de haine. Cele mai colorate şi mai ieftine din magazin, bineînţeles.

Frantuzoaicele de la coadă fac mutre. Unele pleacă, altele oftează. Cum se poate - atât de mult, atât de ieftin, atât de provincial...

Pe mine însă, scena mă emoţionează. Îmi imaginez cum toate aceste noutăţi vor lua calea Algeriei, împachetate cu grijă, şi poate chiar cu o carte poştală plus o ciocolată, câtre vreo 10 surori, mame, naşe, bunici... Şi ele vor trăi din acest pachet un an întreg şi vor fi acolo cele mai frumoase şi mai împodobite şi fericite că au crescut o fată atât de grijulie care nu a uitat de ele”.

„Eu nu oftez. Solidaritate de emigrant, probabil”, nu oftează Tatiana Ţîbuleac.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.