Prima pagină / Oameni / Fabule moderne  /  Fabulă modernă despre optimism de Tatiana Ţîbuleac, Paris

Fabulă modernă despre optimism de Tatiana Ţîbuleac, Paris imprimare

02.02.2014  

Dorina e ucraineancă şi asta e clar. Chiar şi în zilele în care femeia face un efort vestimentar - adică îşi pune fusta cea alabastră cu paiete - ea arată ca un colţunaş. Dorina vorbeşte mult şi repede, făcând o pauză

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Dorina vorbeşte mult şi repede, făcând o pauză doar când se prezintă: Do-ri-na. 

Anume din această cauză ea a fost poreclită Do-re-mi de către tromboniştii cercului de amatori de la şcoala de muzică în care Dorina face curăţenie duminică seara. 

Dorina e cel mai mare optimist pe care îl cunosc. Viaţa ei pare să fie mult mai bună decât alte vieţi, de acelaşi calibru. 

La şcoală a învăţat nu tare bine, dar nici rău. S-a măritat nu devreme, dar nici târziu. Cu un băiat nu tare frumos, dar nici urât. Baiatul a lăsat-o pentru alta, dar nici nu a bătut-o.

A venit în Franţa. S-a aranjat nu tare bine, dar nici rău. Aici îi place. Nu tare, dar îi place. Şi-a găsit şi un bărbat. Nu tare, dar nici. Omul ajută clienţii să facă copii xerox la un oficiu poştal. Nu câştigă mult, dar nici puţin. Se gândesc să se ia în vară, când vor avea ambii concediu. Nu tare se gândesc, dar se gândesc. 

Dorina e fericită. Nu de tot, dar destul. 

Eu pot a zic doar atât: Do-ri-na, eşti o comoară! Nu tare mare, dar nici mică. 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.