Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Invitație la Conferința națională „Egalitatea de gen în politică: perspectiva societăţii civile”

Invitație la Conferința națională „Egalitatea de gen în politică: perspectiva societăţii civile” imprimare

18.12.2014  

Fundaţia Est-Europeană vă invităm la Conferința națională „Egalitatea de gen în politică: perspectiva societăţii civile”, care va avea loc pe data de 19 decembrie 2014, între orele 09.00 și 17:30, în incinta Hotelului Jazz, strada Vlaicu Pârcălab, nr. 72, Sala Saxophone.

Votează: 4.5/5 (2 Voturi )

Conferința națională „Egalitatea de gen în politică: perspectiva societăţii civile” este organizată de Fundaţia Est-Europeană în cadrul Proiectului „Femeile în politică”, implementat în parteneriat cu UN Women, PNUD Moldova şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu susținerea Guvernului Suediei.  Programul are ca scop susținerea participării sporite a femeilor în politică și în procesul de luare a deciziilor printr-un mediu adecvat pentru participarea lor semnificativă și prin sporirea capacităților femeilor până la, în timpul și după alegerile parlamentare și cele locale. 

Conferința are scopul de a promova egalitatea de gen în politică şi în procesul electoral și de a oferi recomandări privind consolidarea rolului femeii în politică şi procesul electoral. Evenimentul va cuprinde patru sesiuni tematice:

(i) egalitatea de gen în platformele electorale şi listele de candidaţi;

(ii) banii şi participarea femeilor în politică;

(iii) prezenţa femeilor şi bărbaţilor în mass-media;

(iv) coordonarea eforturilor societăţii civile pentru promovarea egalităţii de gen în politică.

La eveniment vor participa reprezentanți ai societății civile, instituțiilor de stat, punctele focale de gen din administraţia publică centrală, reprezentanți ai sectorului de afaceri, comunității internaționale și diplomatice, experți independenți și mass-media.

Participanții vor examina situația curentă și vor face schimb de experiență privind situaţia actuală, oportunitățile și provocările în domeniul abilitării femeilor în sfera politică şi în procesul electoral. În urma dezbaterilor din cadrul conferinței, va fi elaborat un document  final cu recomandări pentru acțiuni ulterioare.

Proiectul conceptului și agenda conferinței: Concept-agenda-conferinta-egalitate-gen-18-12-2014pdf.pdf.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.